מבזקים +
תל אביב 16°c
באר שבע 13°c
חיפה 15°c
ירושלים 12°c
בית שמש 14°c
בני ברק 25°c
אשדוד 15°c
כ"ה כסלו התשפ"ה | 26.12.2024
תל אביב 16°c
באר שבע 13°c
חיפה 15°c
ירושלים 12°c
בית שמש 14°c
בני ברק 25°c
אשדוד 15°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לסלט אנטיפסטי עם בולגרית

לקראת חג השבועות: מחפשים סלט חלבי עשיר ומרענן? קבלו מתכון לסלט אנטיפסטי עם קוביות גבינה בולגרית | מתכון שמתאים לכל סעודה חלבית חגיגית

מתכון לסלט אנטיפסטי עם בולגרית
סלט אנטיפסטי צילום: אפרת סיאצ'י

סלט אנטיפסטי

מתכון לסלט אנטיפסטי עם בולגרית / אפרת סיאצ'י

המצרכים לסלט אנטיפסטי עם בולגרית:

  • 1/2 שקית עלי בייבי (כ-60 גרם)
  • 1 חציל קטן קלוף חתוך לקוביות קטנות
  • 1 גמבה חתוכה לריבועים
  • 1 בצל סגול חתוך גס
  • 1 בטטה קטנה קלופה חתוכה לחצאי עיגולים
  • 1/2 סלסלת פטריות שמפיניון חצויות
  • 1 קישוא חתוך לחצאי עיגולים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית סילאן
  • מלח
  • קמצוץ פלפל שחור
  • כ - 100 גרם גבינה בולגרית (רצוי מעודנת רכה) חתוכה לקוביות

הרוטב לסלט:

  • 1-2 כפות שמן זית
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • כ1/3 כפית שטוחה מלח
  • מעט פלפל שחור

אופן ההכנה לסלט אנטיפסטי עם בולגרית:

  1. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומניחים את הירקות (למעט עלי הבייבי). מתבלים בשמן זית, סילאן, מלח ופלפל שחור ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות טורבו במשך כ-40 דקות.
  2. מוציאים מהתנור ומצננים מעט.
  3. מניחים בקערת סלט עליי בייבי ומוסיפים את הירקות האפויים. מתבלים בשמן זית, חומץ בלסמי, מלח ופלפל שחור.

הערה: אפשר להכין מראש אך מומלץ לתבל לפני ההגשה.

מאת: אפרת סיאצ'י – מתכונים ב10 דקות

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art