מתכון לסלט אנטיפסטי עם בולגרית

לקראת חג השבועות: מחפשים סלט חלבי עשיר ומרענן? קבלו מתכון לסלט אנטיפסטי עם קוביות גבינה בולגרית | מתכון שמתאים לכל סעודה חלבית חגיגית

חני לוין | מתכונים 7.6.2024 | 10:21

סלט אנטיפסטי | צילום: אפרת סיאצ'י

סלט אנטיפסטי

מתכון לסלט אנטיפסטי עם בולגרית / אפרת סיאצ'י

המצרכים לסלט אנטיפסטי עם בולגרית:

  • 1/2 שקית עלי בייבי (כ-60 גרם)
  • 1 חציל קטן קלוף חתוך לקוביות קטנות
  • 1 גמבה חתוכה לריבועים
  • 1 בצל סגול חתוך גס
  • 1 בטטה קטנה קלופה חתוכה לחצאי עיגולים
  • 1/2 סלסלת פטריות שמפיניון חצויות
  • 1 קישוא חתוך לחצאי עיגולים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית סילאן
  • מלח
  • קמצוץ פלפל שחור
  • כ - 100 גרם גבינה בולגרית (רצוי מעודנת רכה) חתוכה לקוביות

הרוטב לסלט:

  • 1-2 כפות שמן זית
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • כ1/3 כפית שטוחה מלח
  • מעט פלפל שחור

אופן ההכנה לסלט אנטיפסטי עם בולגרית:

  1. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומניחים את הירקות (למעט עלי הבייבי). מתבלים בשמן זית, סילאן, מלח ופלפל שחור ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות טורבו במשך כ-40 דקות.
  2. מוציאים מהתנור ומצננים מעט.
  3. מניחים בקערת סלט עליי בייבי ומוסיפים את הירקות האפויים. מתבלים בשמן זית, חומץ בלסמי, מלח ופלפל שחור.

הערה: אפשר להכין מראש אך מומלץ לתבל לפני ההגשה.

מאת: אפרת סיאצ'י – מתכונים ב10 דקות

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום