הלל ביטון רוזן: שם מבצע התקיפה בתימן - ׳צלילי הכרם׳.
מתכון לבצק אחד עם שלוש סוגי עוגיות מושלמות
רוצים להכין סוגים שונים של עוגיות בקלות, קבלו מתכון לבצק אחד שתוכלו להכין ממנו שלוש סוגי עוגיות - סלסלות שקדים נדירות, מגולגלות שוקולד וסהרונים במילוי לוקום/תמרים
מתכון לבצק אחד עם שלוש סוגי עוגיות מושלמות / אסתי
המצרכים לבצק אחד עם שלוש סוגי עוגיות מושלמות:
לבצק הבסיסי:
בכוס ח"פ שקופה קרה
- 300 גרם נטורינה רכה
- 1 כוס שמן
- 1 כוס מיץ תפוזים
- 2 כפיות שטוחות אבקת אפיה
- 2 שקיקי סוכר וניל
- 6 כפות אבקת סוכר
- 8 כוסות קמח או לפי הצורך
לסלסלות שקדים:
מידה בכוס ח'פ קרטון
למילוי:
- 2 כוסות שקדים טחונים
- 2 ביצים L
- 1 כוס סוכר- פחות כף
- 2 שקיקי סוכר וניל
- 1/4 כפית אבקת אפיה
- 1/2 כפית גרידת לימון
- מעט תמצית מי זהר
לקישוט:
- סוכריות צבעוניות
כלים:
- תבניות מתכת קטנות (למספאן)
- קורצן עוגיות עגול בגודל טיפה יותר גדול מקוטר תבניות המתכת למספאן .
אופן ההכנה לבצק אחד עם שלוש סוגי עוגיות מושלמות:
הכנת מילוי שקדים:
- מערבבים בעזרת כף את כל מרכיבי המילוי לעיסה אחידה
הכנת תחתיות הבצק:
- מכניסים לקערה את כל מצרכי הבצק ומוסיפים את הקמח בהדרגה לפי הצורך עד לקבלת בצק אחיד וחלק .
- מחלקים את הבצק ל 6 חלקים ומרדדים כל חלק לעלה דק מאוד
- קורצים עיגולים מהבצק בעזרת קורצן עגול
- מרפדים את תבניות המתכת בעיגולי הבצק שקרצנו
- וממלאים בעזרת כפית ממילוי השקדים
- מפזרים מעט סוכריות צבעוניות לקישוט .
- אופים בחום 190 מעלות כ 20 דקות או עד להזהבה קלה מאוד .
למגולגלות שוקולד:
- מרדדים את הבצק למלבן מורחים ממרח שוקולד שאוהבים מגלגלים לרולדה ואופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד להזהבה קלה .
לעוגיות במילוי לוקום/תמרים :
- לוקחים כדור בצק בגודל קצת יותר גדול מכדור טניס מרדדים אותו לעלה דק חותכים לשמונה משולשים כמו שחותכים פיצה בעזרת גלגלת
- שמים בקצה כל משולש מילוי תמרים או לוקום, מגלגלים לסהרון ואופים בתנור שחומם0 מראש על 180 מעלות עד להזהבה קלה מאוד .
- אחרי האפיה ניתן לפדר באבקת סוכר .
בהצלחה רבה ובתאבון