מבזקים +
תל אביב 16°c
באר שבע 13°c
חיפה 15°c
ירושלים 12°c
בית שמש 14°c
בני ברק 25°c
אשדוד 15°c
כ"ה כסלו התשפ"ה | 26.12.2024
תל אביב 16°c
באר שבע 13°c
חיפה 15°c
ירושלים 12°c
בית שמש 14°c
בני ברק 25°c
אשדוד 15°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לבצק אחד עם שלוש סוגי עוגיות מושלמות

רוצים להכין סוגים שונים של עוגיות בקלות, קבלו מתכון לבצק אחד שתוכלו להכין ממנו שלוש סוגי עוגיות - סלסלות שקדים נדירות, מגולגלות שוקולד וסהרונים במילוי לוקום/תמרים

מתכון לבצק אחד עם שלוש סוגי עוגיות מושלמות
שלוש סוגי עוגיות במתכון אחד צילום: אסתי

מתכון לבצק אחד עם שלוש סוגי עוגיות מושלמות / אסתי

המצרכים לבצק אחד עם שלוש סוגי עוגיות מושלמות:

 לבצק הבסיסי:

בכוס ח"פ שקופה קרה

  • 300 גרם נטורינה רכה
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 2 כפיות שטוחות אבקת אפיה
  • 2 שקיקי סוכר וניל
  • 6 כפות אבקת סוכר
  • 8 כוסות קמח או לפי הצורך

לסלסלות שקדים:

מידה בכוס ח'פ קרטון

למילוי:

  • 2 כוסות שקדים טחונים
  • 2 ביצים L
  • 1 כוס סוכר- פחות כף
  • 2 שקיקי סוכר וניל
  • 1/4 כפית אבקת אפיה
  • 1/2 כפית גרידת לימון
  • מעט תמצית מי זהר

לקישוט:

  • סוכריות צבעוניות

כלים:

  • תבניות מתכת קטנות (למספאן)
  • קורצן עוגיות עגול בגודל טיפה יותר גדול מקוטר תבניות המתכת למספאן .

אופן ההכנה לבצק אחד עם שלוש סוגי עוגיות מושלמות:

הכנת מילוי שקדים:

  1. מערבבים בעזרת כף את כל מרכיבי המילוי לעיסה אחידה

הכנת תחתיות הבצק:

  1. מכניסים לקערה את כל מצרכי הבצק ומוסיפים את הקמח בהדרגה לפי הצורך עד לקבלת בצק אחיד וחלק .
  2. מחלקים את הבצק ל 6 חלקים ומרדדים כל חלק לעלה דק מאוד
  3. קורצים עיגולים מהבצק בעזרת קורצן עגול
  4. מרפדים את תבניות המתכת  בעיגולי הבצק שקרצנו
  5. וממלאים בעזרת כפית ממילוי השקדים
  6. מפזרים מעט סוכריות צבעוניות לקישוט .
  7. אופים בחום 190 מעלות כ 20 דקות  או עד להזהבה קלה מאוד .

למגולגלות שוקולד:

  1. מרדדים את הבצק למלבן מורחים ממרח שוקולד שאוהבים מגלגלים לרולדה ואופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד להזהבה קלה .

לעוגיות במילוי לוקום/תמרים :

  1. לוקחים כדור בצק בגודל קצת יותר גדול מכדור טניס מרדדים אותו לעלה דק חותכים לשמונה משולשים כמו שחותכים פיצה בעזרת גלגלת
  2. שמים בקצה כל משולש מילוי תמרים או לוקום, מגלגלים לסהרון ואופים בתנור שחומם0 מראש על 180 מעלות עד להזהבה קלה מאוד   .
  3. אחרי האפיה ניתן לפדר באבקת סוכר .

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art