הלל ביטון רוזן: דבר דומה למה שהקפיץ את מערכת הביטחון שלשום בצפון העוטף, הקפיץ אותה גם הערב בדרומה. או שמדובר על צירוף מקרים חריג למדי, או שחמאס בודק ומנסה אותנו יום אחרי יום לקראת פעולה אפשרית משטח הרצועה.
מתכון לעוגת ביסקוויטים קרה בטעם של פעם
מתכון לעוגת ביסקוויטים נוסטלגית והכי טעימה שיש, ביסקוויטים טבולים בחלב עם שכבות של קרם וניל ושוקולד בציפוי גנאש שוקלדי מושלם יוצרים יחד קינוח חלבי חגיגי המתאים במיוחד לקראת חג השבועות
![מתכון לעוגת ביסקוויטים קרה בטעם של פעם](https://media.kore.co.il/articles/13617_tumb_800X480.jpg)
מתכון לעוגת ביסקוויטים קרה בטעם של פעם / נועם זיגדון
המצרכים לעוגת ביסקוויטים קרה בטעם של פעם:
- ½+1 שרוולי ביסקוויטים פתי בר
לקרם וניל:
- 1 חב' פודינג וניל
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 1 כוס חלב
- 1 גבינה לבנה 9%-5%
- 2 כפות סוכר
לקרם שוקולד:
- 1 חב' פודינג בטעם שוקולד
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 1 כוס חלב
- 1 גבינה לבנה 9%-5%
- 2 כפות סוכר
לגנאש:
- ½ מיכל שמנת מתוקה
- 100 גרם שוקולד מריר
(לשכבה יותר עבה להכפיל כמויות)
אופן ההכנה לעוגת ביסקוויטים קרה בטעם של פעם:
- מקציפים את השמנת מתוקה עם החלב, הסוכר והפודינג לתערובת יציבה ומוסיפים את הגבינה
- טובלים את הביסקוויטים בחלב ומסדרים אותם בשכבה בתוך תבנית אפייה
- מעל שכבת הביסקוויטים מורחים את הקרם הוניל ושוב טובלים ביסקוויטים בחלב ומסדרים שכבה נוספת מעל הקרם
- מעל שכבת הביסקוויטים הזו מורחים את קרם השוקולד
הכנת גנאש:
- ממיסים את השמנת והשוקולד על הגז או במיקרוגל ומערבבים לקבלת שוקולד חלק
- שופכים את הגנאש מעל העוגה ומכניסים את העוגה למקרר למספר שעות לפני ההגשה
- מגישים את העוגה כשהיא קרה ומתענגים על כל ביס
בהצלחה רבה ובתאבון
מתכון לעוגת גבינה ותותים – נוסטלגית, טעימה וקלה להכנה
שרה שבבו
20.01.25
לא תאמינו כמה זה קל: מתכון לשקדי מרק ביתיים קריספים ומפנקים
נועם זיגדון
10.02.25
במיוחד ליום סגרירי: מתכון למרק כרובית קטיפתי, מפנק ומפתיע
שרה שבבו
12.02.25
מתכון לדג סול עם עגבניות שרי ובזיליקום
נועם זיגדון
07.02.25
מתכון לכנפיים על גריל ברוטב מתקתק
חיים בורנשטיין
20.01.25
מתכון לאסאדו ברוטב יין לצד ירקות שרופים
חיים בורנשטיין
28.01.25