מוריה אסרף: ישיבת הקבינט מתחילה כעת.
מתכון לעוגת ביסקוויטים קרה בטעם של פעם
מתכון לעוגת ביסקוויטים נוסטלגית והכי טעימה שיש, ביסקוויטים טבולים בחלב עם שכבות של קרם וניל ושוקולד בציפוי גנאש שוקלדי מושלם יוצרים יחד קינוח חלבי חגיגי המתאים במיוחד לקראת חג השבועות
![מתכון לעוגת ביסקוויטים קרה בטעם של פעם](https://media.kore.co.il/articles/13617_tumb_800X480.jpg)
מתכון לעוגת ביסקוויטים קרה בטעם של פעם / נועם זיגדון
המצרכים לעוגת ביסקוויטים קרה בטעם של פעם:
- ½+1 שרוולי ביסקוויטים פתי בר
לקרם וניל:
- 1 חב' פודינג וניל
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 1 כוס חלב
- 1 גבינה לבנה 9%-5%
- 2 כפות סוכר
לקרם שוקולד:
- 1 חב' פודינג בטעם שוקולד
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 1 כוס חלב
- 1 גבינה לבנה 9%-5%
- 2 כפות סוכר
לגנאש:
- ½ מיכל שמנת מתוקה
- 100 גרם שוקולד מריר
(לשכבה יותר עבה להכפיל כמויות)
אופן ההכנה לעוגת ביסקוויטים קרה בטעם של פעם:
- מקציפים את השמנת מתוקה עם החלב, הסוכר והפודינג לתערובת יציבה ומוסיפים את הגבינה
- טובלים את הביסקוויטים בחלב ומסדרים אותם בשכבה בתוך תבנית אפייה
- מעל שכבת הביסקוויטים מורחים את הקרם הוניל ושוב טובלים ביסקוויטים בחלב ומסדרים שכבה נוספת מעל הקרם
- מעל שכבת הביסקוויטים הזו מורחים את קרם השוקולד
הכנת גנאש:
- ממיסים את השמנת והשוקולד על הגז או במיקרוגל ומערבבים לקבלת שוקולד חלק
- שופכים את הגנאש מעל העוגה ומכניסים את העוגה למקרר למספר שעות לפני ההגשה
- מגישים את העוגה כשהיא קרה ומתענגים על כל ביס
בהצלחה רבה ובתאבון
מתכון לעוגיות פרח ריבה פרווה
חני לוין
08.02.25
מתכון לרולדות תמרים ואגוזים מבצק הכי פריך שיש
נועם זיגדון
21.01.25
מתכון לדג סול עם עגבניות שרי ובזיליקום
נועם זיגדון
07.02.25
מתכון לשניצלוני תירס ביתיים ממכרים
שרה שבבו
26.01.25
מתכון למאפה בצק עלים במילוי ובצורה של דג מנה חגיגית ומקורית
נועם זיגדון
27.01.25
עם 3 מרכיבים בלבד: מתכון לנקניק שוקולד ממכר כמו של פעם
שרה שבבו
02.02.25