הלל ביטון רוזן: שם מבצע התקיפה בתימן - ׳צלילי הכרם׳.
גרסה חדשה לעוגה האהובה: מתכון לעוגת קרמבו אלפחורס נדירה
עוגת הקרמבו הנוסטלגית, בשילוב כדורי אלפחורס ממכרים - יוצרים יחד עוגת קרמבו אלפחורס טעימה כל כך ומפנקת שתפאר לכם את שולחן החג
מתכון לעוגת קרמבו אלפחורס / שרה שבבו
המצרכים לעוגת קרמבו אלפחורס:
לבסיס אלפחורס:
- 250 גרם ביסקוויטים
- 300 גרם ריבת חלב
- 200 מל שמנת מתוקה
- 1 כוס קוקוס
לקרם:
- 500 מ"ל שמנת מתוקה
- 2 גבינת שמנת
- 2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
- 340 גרם ריבת חלב (הכנתי עם הריבה האיכותית של 'מעולה')
לציפוי:
- 200 גרם שוקולד לבן 'מעולה'
- 70 מ"ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה לעוגת קרמבו אלפחורס:
- מפוררים את הביסקוויטים גס ומעבירים לקערה
- מוסיפים ריבת חלב, שמנת וקוקוס ומערבבים
- משטחים הכל בתבנית ומיישרים הייטב
- מעבירים את התבנית למקפיא ועוברים להכנת הקרם
- בקערה שמים את כל מרכיבי הקרם ומקציפים לקרם יציב
- משטחים את הקרם על בסיס העוגה שהקפאנו ומעבירים למקפיא לחצי שעה נוספת
- לאחר מכן מכינים את הציפוי
- בקערה קטנה שמים שוקולד ושמנת ומחממים במיקרוגל במשך כדקה
- מערבבים הייטב עד לקבלת קרם חלק ומצפים את העוגה
לקישוט העוגה:
- מזלפים פרחים של ריבת חלב ומכניסים את העוגה למקפיא עד להגשה
את העוגה שומרים במקפיא
בהצלחה רבה ובתאבון