מתכון לפשטידה כרובית ובטטה מגורדת

לקראת חג השבועות קבלו מתכון לפשטידת כרובית ובטטה חלומית וטעימה – פשוט מעדן. מתכון מוצלח שלא תפסיקו להכין, את הכרובית תוכלו תמיד להמיר בירק אהוב אחר ולקבל פשטידה מוצלחת מסוג שונה

חני לוין | מתכונים 4.6.2024 | 21:10

פשטידת כרובית ובטטה | צילום: נועם זיגדון

מתכון לפשטידה כרובית ובטטה מגורדת

המצרכים לפשטידה כרובית ובטטה מגורדת:

כוס מדידה 240 מ"ל

תבנית בנונית 24-26 ס"מ

לבצק:

  • ½+2 כוסות קמח
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 1 שמנת חמוצה
  • קורט מלח

לפשטידה:

  • ½ שקית כרובית קפואה (ניתן להמיר את הכרובית בכל ירק שאתם רוצים)
  • 3 ביצים L
  • 250 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • 1 שמנת חמוצה
  • 1 כף קמח
  • 2 כפות קוטג'
  • ½ כוס  שמנת לבישול
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כפית אגוז מוסקט

אופן ההכנה לפשטידה כרובית ובטטה מגורדת:

הכנת הבצק:

  1. בקערה מכניסים את כל מצרכי הבצק ומתחילים ללוש עד לקבלת בצק אחיד
  2. מכניסים את הבצק למקרר למשך חצי שעה
  3. לאחר חצי שעה משטחים את הבצק בתחתית התבנית ומחוררים אותו בעזרת מזלג

הכנת הפשטידה:

  1. מרתיחים את הכרובית במשך כ -10 דקות ומסננים מנוזלים
  2. בקערה מערבבים הייטב את כל יתר המרכיבים ומוסיפים פנימה את הכרובית
  3. יוצקים את תערובת הירקות מעל הבצק ומעל מפזרים עוד קצת בטטה מגורדת או בצל מטוגן
  4. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים במשך כ- 40 דקות
  5. מוציאים מהתנור ומגישים חם

בהצלחה רבה ובתאבון

קרדיט מתכון: כרמית לוי

מאת: נועם זיגדון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום