הכי טעים שיש: מתכון למלאווח ביתי בקלי קלות

לכל חובבי המלאווח: קבלו מתכון מושלם וקל להכנה של מלאווח ביתי וטעים הרבה יותר מהקנוי, בהגשה עם ביצה קשה, חמוצים ועגבניות מגורדות תקבלו ארוחת ערב מושלמת

שרה שבבו | מתכונים 2.6.2024 | 21:09

מלאווח ביתי | צילום: שרה שבבו

 

מתכון למלאווח ביתי בקלי קלות / שרה שבבו

המצרכים למלאווח ביתי בקלי קלות:

  • 1 ק"ג קמח
  • 1 כף אבקת אפיה
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • 2 כפות חומץ
  • 550 מ"ל מים

לפתיחת הבצק:

  • שמן וחמאה מומסת

אופן ההכנה למלאווח ביתי בקלי קלות:

 

הכנת המלאווח צילום: שרה שבבו

  1. בקערה שמים את המרכיבים היבשים, מערבבים ומוסיפים חומץ ומים
  2. מתחילים ללוש במשך 10 דקות (במיקסר או לישה ביד) עד לקבלת בצק נעים
  3. מניחים את הבצק בצד מכוסה בניילון במשך רבע שעה
  4. לאחר מכן מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 100 גרם ושמים למנוחה נוספת במשך שעה
  5. מכסים בניילון בכדי שהבצק לא התייבש.
  6. לאחר מנוחה משמנים היטב את משטח העבודה ופותחים את הבצק לעלה דק דק
  7. מברישים בחמאה וסוגרים למעטפה
  8. מברישים שוב בחמאה ומקפלים כמו בסרטון
  9. מניחים על נייר אפיה ונותנים מנוחה נוספת של חצי שעה

עוברים לטיגון:

  1. משטחים כל ריבוע מעט עם הידיים ומעבירים למחבת חמה
  2. סוגרים עם מכסה ומטגנים על חום בינוני.
  3. כשמזהיב הופכים ומטגנים עד להשחמה, מוציאים על צלחת הגשה

הרכבת המלוואח:

  1. לוקחים מלאווח שמים ביצה, עגבניות, חריף, שמנת חמוצה ומלפפון חמוץ ותתכוננו לביס חלומי

בהצלחה

 

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום