מבזקים +
תל אביב 16°c
באר שבע 13°c
חיפה 14°c
ירושלים 12°c
בית שמש 13°c
בני ברק 25°c
אשדוד 15°c
כ"ה כסלו התשפ"ה | 26.12.2024
תל אביב 16°c
באר שבע 13°c
חיפה 14°c
ירושלים 12°c
בית שמש 13°c
בני ברק 25°c
אשדוד 15°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לשושני מרנג שוקולד מושלמים

המאפה האהוב בגרסה שוקולדית טעימה ומוצלחת, מתכון לשושני מרנג שוקולד שפשוט לא תפסיקו לנשנש אותן

מתכון לשושני מרנג שוקולד מושלמים
שושוני מרנג צילום: אסתי

מתכון לשושני מרנג שוקולד מושלמים / אסתי

המצרכים לשושני מרנג שוקולד מושלמים:

לבצק:

כוס מדידה: ח"פ לשתייה חמה (כוס קרטון)

  • 3/4 כוס סוכר + כף נוספת
  • 1 נטורינה (200ג')
  • 3 חלמונים L
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1שקית  סוכר וניל
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים
  • מעט גרידת לימון
  • 1/3 כוס קקאו
  • כ 3 וחצי כוסות קמח (להוסיף לפי הצורך)

למרנג:

  • 3 חלבונים L
  • 1 כוס סוכר
  • 3 כפות פודינג וניל

אופן ההכנה לשושני מרנג שוקולד מושלמים:

טיפ: רצוי להכין את הבצק ולרדד את כל שלושת החלקים ולהניח בצד .ורק לאחר מכן להכין את מילוי המרנג

הכנת הבצק:

  1. בקערה מכניסים את כל מצרכי הבצק ומתחיילים ללוש עד לקבלת בצק חלק ונעים
  2. מחלקים את הבצק ל -  3 חלקים שווים 
  3. מרדדים לצורת מלבן כל חלק על גבי נייר אפיה ומעל להניח נייר נוסף ולרדד 

הכנת המרנג:

  1. מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה סוכר
  2. מוסיפים בתנועות קיפול 3 כפות פודינג וניל

הכנת השושנים:

  1. לוקחים מלבן בצק אחד ומורחים שליש מרנג בצורה אחידה על כל מלבן
  2. חותכים עם סכין רצועות ארוכות בעובי 3 סנטימטר ומגלגלים כל רצועה לצורת ספירלה (שבלול) ראו בתמונה
  3. הכנת השושנים | צילום: אסתי
  4. מניחים את שושני הבצק על גבי תבנית של תנור מרופדת בנייר אפיה.
  5. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180-200 מעלות ואופים כ 12 -13 דקות או עד להזהבה קלה מאוד
  6. מוציאים את השושנים מצננים מעט ומפזרים אבקת סוכר

בהצלחה רבה ובתאבון

 

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art