הלל ביטון רוזן: דבר דומה למה שהקפיץ את מערכת הביטחון שלשום בצפון העוטף, הקפיץ אותה גם הערב בדרומה. או שמדובר על צירוף מקרים חריג למדי, או שחמאס בודק ומנסה אותנו יום אחרי יום לקראת פעולה אפשרית משטח הרצועה.
מתכון לשושני מרנג שוקולד מושלמים
המאפה האהוב בגרסה שוקולדית טעימה ומוצלחת, מתכון לשושני מרנג שוקולד שפשוט לא תפסיקו לנשנש אותן
![מתכון לשושני מרנג שוקולד מושלמים](https://media.kore.co.il/articles/13900_tumb_800X480.jpg)
מתכון לשושני מרנג שוקולד מושלמים / אסתי
המצרכים לשושני מרנג שוקולד מושלמים:
לבצק:
כוס מדידה: ח"פ לשתייה חמה (כוס קרטון)
- 3/4 כוס סוכר + כף נוספת
- 1 נטורינה (200ג')
- 3 חלמונים L
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1שקית סוכר וניל
- 1/2 כוס מיץ תפוזים
- מעט גרידת לימון
- 1/3 כוס קקאו
- כ 3 וחצי כוסות קמח (להוסיף לפי הצורך)
למרנג:
- 3 חלבונים L
- 1 כוס סוכר
- 3 כפות פודינג וניל
אופן ההכנה לשושני מרנג שוקולד מושלמים:
טיפ: רצוי להכין את הבצק ולרדד את כל שלושת החלקים ולהניח בצד .ורק לאחר מכן להכין את מילוי המרנג
הכנת הבצק:
- בקערה מכניסים את כל מצרכי הבצק ומתחיילים ללוש עד לקבלת בצק חלק ונעים
- מחלקים את הבצק ל - 3 חלקים שווים
- מרדדים לצורת מלבן כל חלק על גבי נייר אפיה ומעל להניח נייר נוסף ולרדד
הכנת המרנג:
- מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה סוכר
- מוסיפים בתנועות קיפול 3 כפות פודינג וניל
הכנת השושנים:
- לוקחים מלבן בצק אחד ומורחים שליש מרנג בצורה אחידה על כל מלבן
- חותכים עם סכין רצועות ארוכות בעובי 3 סנטימטר ומגלגלים כל רצועה לצורת ספירלה (שבלול) ראו בתמונה
הכנת השושנים | צילום: אסתי - מניחים את שושני הבצק על גבי תבנית של תנור מרופדת בנייר אפיה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180-200 מעלות ואופים כ 12 -13 דקות או עד להזהבה קלה מאוד
- מוציאים את השושנים מצננים מעט ומפזרים אבקת סוכר
בהצלחה רבה ובתאבון
במיוחד ליום סגרירי: מתכון למרק כרובית קטיפתי, מפנק ומפתיע
שרה שבבו
12.02.25
מתכון לעוגת שכבות אלפחורס מושלמת וקלה להכנה
חני לוין
27.01.25
איזה חלק בעוף הוא הבריא ביותר? התשובה עשויה להפתיע אתכם
ליפא גינסברגר
04.02.25
ללא שמן: מתכון לעוגיות ביסקוטי ממכרות, בריאות ומלאות בכל טוב
שרה שבבו
06.02.25
מתכון לעוגיות פרח ריבה פרווה
חני לוין
08.02.25
מתכון למאפה בצק עלים במילוי ובצורה של דג מנה חגיגית ומקורית
נועם זיגדון
27.01.25