הלל ביטון רוזן: דבר דומה למה שהקפיץ את מערכת הביטחון שלשום בצפון העוטף, הקפיץ אותה גם הערב בדרומה. או שמדובר על צירוף מקרים חריג למדי, או שחמאס בודק ומנסה אותנו יום אחרי יום לקראת פעולה אפשרית משטח הרצועה.
מתכון למיני תפוחי אדמה בהקרמת שמנת
תפודים אפויים מהווים תמיד תוספת נפלאה לכל מנה. תפודים בהקרמת שמנת מתקתקה מוגשים עם עושר עלי הגן כשמעליהם רוטב חגיגי, המעדן את טעמם והופך אותם למנה אנינה, משביעה ויוקרתית. מעדן נפלא ששווה ליישום גם עם ריצ' פרווה לארוחה בשרית
![מתכון למיני תפוחי אדמה בהקרמת שמנת](https://media.kore.co.il/articles/14110_tumb_800X480.jpg)
מתכון למיני תפוחי אדמה בהקרמת שמנת / רייצ'ל רייך
זמן ההכנה: שעה ורבע | סיווג: חלבי / פרווה | עמידות בקירור: עד יומיים
המצרכים למיני תפוחי אדמה בהקרמת שמנת:
- 10 תפו"א קטנטנים / 6 גדולים
- צרור עלי פטרוזיליה טריים
לרוטב:
- 1 בצל בינוני
- 1 מיכל שמנת מתוקה / 1 מיכל קצפת ריצ' (לפרווה)
- צרור עלי פטרוזיליה טרייה
- 2 גבעולי בצל ירוק
- צרור עלי בזיליקום טרי
- 1 שן שום כתושה
- 1/2 כוס שמן
- 1 כף אבקת מרק בצל איכותית
- קורט מלח
- קורט פלפל לבן
אופן ההכנה למיני תפוחי אדמה בהקרמת שמנת:
- חותכים את הבצל לקוביות ומטגנים עם מעט שמן עד להזהבה.
- קוצצים את עלי הפטרוזיליה, הבזיליקום וגבעולי הבצל ירוק דק, לכמות השווה ל-2 כפות מכל סוג ומוסיפים לבצל.
- מוסיפים את יתר רכיבי הרוטב, (כולל השמנת או הריצ') מערבבים יחד ומבשלים עד לרתיחה.
- שוטפים את תפו"א היטב (מומלץ להשאירם בקליפתם). ניתן להשתמש בתפו"א קטנטנים ולהשאירם שלמים, או לחילופין פורסים את תפו"א הגדולים לקוביות בינוניות בגודל 2X2 ס"מ.
- משטחים את התפו"א בתבנית ויוצקים מעליהם את הרוטב
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך שעה, עד להשחמה נאה.
- סמוך להגשה קוצצים ומפזרים עלי פטרוזיליה לקבלת מראה עשיר במיוחד.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: רייצ'ל רייך מחברת הספר 'סוד הגן'
איזה חלק בעוף הוא הבריא ביותר? התשובה עשויה להפתיע אתכם
ליפא גינסברגר
04.02.25
מתכון לדג סלומון עסיסי ברוטב פלפלים
נועם זיגדון
26.01.25
מתכון לרולדות תמרים ואגוזים מבצק הכי פריך שיש
נועם זיגדון
21.01.25
לא תאמינו כמה זה קל: מתכון לשקדי מרק ביתיים קריספים ומפנקים
נועם זיגדון
10.02.25
עם 3 מרכיבים בלבד: מתכון לנקניק שוקולד ממכר כמו של פעם
שרה שבבו
02.02.25
מתכון מנצח לעוגיות ביסקוטי איטלקיות מושחתות
נועם זיגדון
09.02.25