מבזקים +
תל אביב 15°c
באר שבע 13°c
חיפה 14°c
ירושלים 12°c
בית שמש 13°c
בני ברק 25°c
אשדוד 15°c
כ"ה כסלו התשפ"ה | 26.12.2024
תל אביב 15°c
באר שבע 13°c
חיפה 14°c
ירושלים 12°c
בית שמש 13°c
בני ברק 25°c
אשדוד 15°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לפיתות לאפה משולבות ורכות במיוחד

ארוחת ערב נהדרת: מתכון לפיתות לאפות נדירות ורכות במיוחד, מוברשות בשמן זית המעניק לכל פיתה את הרכות המושלמת והטעם המיוחד

מתכון לפיתות לאפה משולבות ורכות במיוחד
פיתות לאפה צילום: שרה שבבו

מתכון לפיתות לאפה משולבות ורכות במיוחד / שרה שבבו

המצרכים לפיתות לאפה משולבות ורכות במיוחד:

  • 6 כוסות קמח
  • 4 כפות סוכר
  • 2 כפות מלח
  • ½ + 1 כפות שמרים
  • 6 כפות שמן זית
  • 500 מ"ל מים

אופן ההכנה לפיתות לאפה משולבות ורכות במיוחד:

  1. בקערה, שמים מים, סוכר ושמרים ומערבבים, נותנים לזה לתסוס 10 דקות
  2. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים, מוסיפים שמן זית ומתחילים ללוש את הבצק עד לקבלת בצק אחיד
  3. משמנים את הקערה והבצק ומניחים בצד להתפחה במשך שעה
  4. לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק ל10 כדורים ונותנים להם מנוחה נוספת של 10 דקות
  5. מרדדים כל כדור בצק לעיגול בעובי ½ ס"מ
  6. מחממים מחבת חמה ומניחים פיתה אחת על המחבת הרותחת
  7. מכוונים על חום גבוה וכשתחתית הפיתה מקבלת סימנים שחומים ונוצרים בועות הופכים את הפיתה.
  8. מטגנים כך את כל הפיתות ומוצאים אותן לצלחת  -  מברישים את הפיתות בנדיבות בשמן זית.
  9. ניתן להוסיף לשמן זית - שום כתוש ופטרוזיליה קצוצה זה משדרג את הפיתות מאוד

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art