גיא פלג: הערכה: שרה נתניהו תזומן, לכל הפחות, לתת עדות במשטרה.
מתכון ללחמניות שום נדירות
הלחמניות האלו מתאימות כמעט לכל ארוחה, הן רכות ומביאות יוקרה לשולחן חגיגי ומרשים יותר, מתכון ללחמניות שום נדירות שתוכלו להכין בקלות וממצרכים נגישים
מתכון ללחמניות שום נדירות / אסתי
המצרכים ללחמניות שום נדירות:
לבצק:
- 1 ק"ג קמח
- 2 כפות שמרים
- 1/2 כוס שמן זית או רגיל
- 1 ביצה (אפשר גם בלי ביצה)
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כף שטוחה מלח
- מים לפי הצורך - כ 3 כוסות
לתערובת השום להברשה אחרי האפייה:
- 1/2 כוס שמן רצוי זית / או חמאה מומסת
- 5 שיני שום כתושות
- 2-3 כפות פטרוזיליה טרייה / יבשה
- קמצוץ מלח
אופן ההכנה ללחמניות שום נדירות:
- רצוי מאוד להכין תסיסה לשמרים (לתסיסה: שמים בקערית שמרים כף סוכר וחצי כוס מים מערבבים ונותנים לזה לתסוס מספר דקות ומערבבים עם כל מרכיבי הבצק )
- מניחים בקערה את כל מרכיבי הבצק ומוסיפים את המים בהדרגה לפי הצורך
- מתחילים ללוש עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק
- מכסים את קערת הבצק בניילון ומגבת ומתפיחים במשך כשעה ורבע
- משמנים את הידיים ויוצרים לחמניות קשר קטנות או עגולות
- מניחים את הלחמניות על תבנית ומתפיחים במשך כ 20 דקות נוספות
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך כ18 עד 20 דקות - עד הזהבה
- לאחר האפיה מורחים את הלחמניות בתערובת השום
הכנת תערובת השום:
- בקערית מכניסים את כל מצרכי תערובת השום ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
- כשהלחמניות יוצאות מהתנור מברישים אותן מייד בתערובת השום
- ממתינים מעט לצינון ומתענגים על כל ביס.
בהצלחה רבה ובתאבון