מתכון ללזניה גבינות טעימה בטירוף

מתכוננים לחג השבועות? קבלו מתכון למנה חלבית אהובה ומושלמת, לזניה בשכבות של רוטב אדום ולבן עם המון גבינה צהובה שתעניק לכם טעם של עוד

חני לוין | מתכונים 29.5.2024 | 21:45

לזניה גבינות | צילום: freepik

מתכון ללזניה גבינות טעימה בטירוף / אסתי

המצרכים ללזניה גבינות טעימה בטירוף:

  • 1 חב' דפי לזניה

לרוטב האדום:

  • 1 בצל קצוץ
  • 1 כף שמן
  • 1 קופסת פטריות חתוכות
  • 3 עגבניות חתוכות לקוביות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • מעט מלח
  • מעט סוכר
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • מעט תבלין פיצה

לרוטב הלבן הבשמל:

  • 50 גרם חמאה
  • 3 כפות שטוחות קמח
  • 2 כוסות חלב בהדרגה
  • מעט אגוז מוסקט
  • מעט מלח
  • מעט פלפל שחור
  • 1 כפית אבקת פטריות

לפיזור בין השכבות ומעל:

  • גבינה צהובה מגורדת

אופן הכנה ללזניה גבינות טעימה בטירוף:

הכנה הרוטב האדום:

  1. מחממים סיר עם השמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה
  2. מוסיפים קופסת פטריות חתוכות ונותנים גם לפטריות טיגון קל.
  3. מוסיפים 3 עגבניות חתוכות לקוביות ומטגנים עד לריכוך העגבניות.
  4. לאחר מכן מוסיפים  2 כפות רסק עגבניות, מעט מלח, מעט סוכר, מעט פלפל שחור גרוס ותבלין לפיצה
  5. מערבבים הייטב הכל ומכבים את האש.

הכנת הרוטב הלבן:

  1. בסיר נפרד חלבי מחממים את החמאה עם 3 כפות שטוחות קמח, מערבבים הייטב עד לקבלת מרקם חלק וללא גושים.
  2. מוסיפים פנימה 2 כוסות חלב בהדרגה - בהתחלה מוסיפים כף אחרי כף חלב על מנת שלא יווצרו גושים, לאחר מכן את יתרת החלב.
  3. מבשלים על אש בינונית גבוהה תוך ערבוב תמידי וללא הפסקה עד שהרוטב מסמיך .
  4. מוסיפים מעט אגוז מוסקט, מעט מלח, מעט פלפל שחור וכפית אבקת פטריות ומערבבים הייטב עד לקבלת רוטב חלק וסמיך.

אופן הרכבת הלזניה:

  1. משמנים מעט תבנית בינונית חד פעמית ומסדרים שכבה של עלי לזניה לא מבושלים.
  2. מורחים על שכבת דפי הלזניה מעט מהרוטב האדום ומעל מזרזפים מהרוטב הלבן, מפזרים מעט גבינה צהובה מגורדת ומסדרים שוב שכבה של עלי לזניה
  3. מעל דפי הלזניה מורחים שוב שכבה של רוטב אדום ומעל שכבה של רוטב לבן, מעל מעט גבינה צהובה מגורדת וכן הלאה כ - 3 או 4 שכבות
  4. השכבה האחרונה מסיימים עם רוטב אדום ומעליו רוטב לבן ומעל מפזרים גבינה צהובה בנדיבות
  5. מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 עד 200 מעלות פס עליון ותחתון ואופים במשך כחצי שעה
  6. לאחר חצי שעה מורידים את נייר הכסף וממשיכים באפייה עוד מספר דקות עד להזהבה נאה.
  7. מוציאים מהתנור חותכים ומגישים

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום