מוריה אסרף: ישיבת הקבינט מתחילה כעת.
מתכון לחסה ממולאת באורז ברוטב לימוני – יברק
מנת פרווה טעימה ומושקעת של עלי חסה ממולאים באורז עם בצל וירק קצוץ בתיבול אנין ומשובח והכל ברוטב לימוני טעים שפשוט לא תפסיקו לאכול
![מתכון לחסה ממולאת באורז ברוטב לימוני – יברק](https://media.kore.co.il/articles/14380_tumb_800X480.jpg)
מתכון לחסה ממולאת באורז ברוטב לימוני – יברק / נועם זיגדון
המצרכים לחסה ממולאת באורז ברוטב לימוני – יברק:
כ- 12 עלי חסה גדולים
למילוי:
- 1 כוס אורז שטוף
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 5 שיני שום כתוש
- ¼ צרור פטרוזיליה קצוצה
- 2 גבעולי כרפס קצוצים
- ¼ צרור שמיר קצוץ
- ¼ צרור כוסברה קצוצה
- ¼ כפית כורכום
- ¼ כפית פלפל שחור
- ⅓ כפית מלח
- 2 כפות שמן
לרוטב:
- 1 בצל גדול חתוך לקוביות
- 2 כוסות מים
- 4 שיני שום פרוס
- 3 גבעולי כרפס
- מיץ מחצי לימון
- ½ כף אבקת מרק
- ½ כפית כורכום
- ¼ כפית פלפל שחור
- 1 כפית מלח
- ¼ כוס שמן
אופן ההכנה לחסה ממולאת באורז ברוטב לימוני – יברק:
הכנת החסה:
- בסיר גדול מרתיחים מים
- מכניסים את עלי החסה לתוך הסיר אחד אחד למשך שתי דקות
הכנת המילוי:
- בקערה מערבבים הייטב את כל המצרכים עד לקבלת תערובת אחידה
הכנת הממולאים:
- מסירים את החלק התחתון הקשה של העלה כך שכל עלה מתחלק לנו ל2
- לוקחים עלה חסה וממלאים אותו בתערובת הבשר
- מקפלים משני הצדדים ומגלגלים לרול
- כך ממלאים את כל העלים ומניחים בצד
הכנת התבשיל:
- בסיר / תבנית מסדרים את הבצל, הכרפס והשום ומעל מסדרים את הממולאים
- מערבבים את המים עם השמן, הלימון והתבלינים ויוצקים מעל הממולאים
- מכסים את הסיר / התבנית עם נייר אפיה ונייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים כ-45 דקות
- מסירים את הכיסוי ואופים עוד כרבע שעה
- מגישים ואוכלים בהנאה
בהצלחה רבה ובתאבון
מתכון לפשטידת גבינות טעימה ורכה
נועם זיגדון
04.02.25
מתכון לחסה ממולאת באורז ברוטב לימוני- יברק
נועם זיגדון
27.01.25
ב-7 דקות: מתכון לפסטה ברוטב שמנת פטריות במיקרוגל
נועם זיגדון
19.01.25
איזה חלק בעוף הוא הבריא ביותר? התשובה עשויה להפתיע אתכם
ליפא גינסברגר
04.02.25
מתכון לשניצלוני תירס ביתיים ממכרים
שרה שבבו
26.01.25
מתכון לאסאדו ברוטב יין לצד ירקות שרופים
חיים בורנשטיין
28.01.25