מבזקים +
תל אביב 16°c
באר שבע 13°c
חיפה 14°c
ירושלים 12°c
בית שמש 13°c
בני ברק 25°c
אשדוד 15°c
כ"ה כסלו התשפ"ה | 26.12.2024
תל אביב 16°c
באר שבע 13°c
חיפה 14°c
ירושלים 12°c
בית שמש 13°c
בני ברק 25°c
אשדוד 15°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לקיש חלבי במגוון מילויים

מחפשים מתכונים לקישים חלביים שונים? קבלו מתכון אחד שמסכם לכם מספר סוגי קישים והכל באפייה אחת, קיש חלבי עם מגוון תוספות שיוצרות טעמים שונים וטעימים במיוחד

מתכון לקיש חלבי במגוון מילויים
קיש חלבי עם מגוון מילויים צילום: נועם זיגדון

מתכון לקיש חלבי במגוון מילויים / נועם זיגדון

המצרכים לקיש חלבי במגוון מילויים:

כמות: שני קישים בקוטר 26/28

לבצק:

  • 400 גרם קמח לבן
  • 200 גרם חמאה / מחמאה
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 2 חלמונים
  • 6 כפות מים

למילוי רויאל – מילוי בסיסי:

  • 1 שמנת מתוקה
  • 1 כוס חלב
  • 100 גרם גבינה צהובה מגורדת (אפשר לערבב מוצרלה וצהובה)
  • 100 גרם בולגרית מגורדת
  • 2 ביצים
  • 2 כפות קמח
  • 1 אבקת אפיה
  • מעט אבקת מרק עוף פרווה
  • ¼ כפית פלפל לבן
  • מעט אגוז מוסקט

לתוספת פטריות עם בצל:

  • 2 בצלים קצוצים
  • 6-7 פטריות טריות פרוסות

לתוספת ברוקולי:

  • פרחי ברוקולי קפואים שרויים במים רותחים במשך חמש דקות

לתוספת בטטה:

  • 1 בטטה קלופה ופרוסה לעיגולים
  • מעט שמן זית

לתוספת גבינת עזים ותרד:

  • עלי תרד שטופים טוב טוב ומסוננים 
  • 1/4 חמאה
  • 1 שן שום כתוש
  • פרוסות גבינת עזים.

לתוספת חצילים:

  • פרוסות / קוביות חציל

אופן ההכנה לקיש חלבי במגוון מילויים:

הכנת הבצק:

  1. בקערת המיקסר מכניסים את הקמח החמאה, כפית סוכר וכפית מלח ומתחילים לעבד בפולסים עד לקבלת תערובת פירורית.
  2. מוסיפים פנימה 2 חלמונים ו 6 כפות מים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
  3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך חצי שעה.

הכנת רוטב רויאל – בסיסי:

  1. בקערה מערבבים בעזרת מטרפה את כל מצרכי הרוטב עד לקבלת רוטב חלק

הכנת הקיש:

  1. מרדדים את הבצק לצורה של התבנית (תבנית פאי),
  2. מרדדים את הבצק בין שתי ניירות אפייה מקומחות מעט לצורה של התבנית
  3. מקפיאים 2-3 דקות ומשופכים פנימה את תערובת הרויאל.
  4. מעל מסדרים את התוספות שאוהבים.
  5. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים כ- 40-50 דקות

להכנת תוספת פטריות עם בצל: מטגנים שני בצלים וכשמזהיב מוסיפים 6-7 פטריות טריות ולטגן עד השחמה.

להכנת תוספת ברוקולי: לוקחים פרחי ברוקולי קפוא ומניחים בקערה עם מים רותחים לחמש דקות ומסננים.

להכנת תוספת בטטה: מקלפים ופורסים בטטה לפרוסות, במחבת עם מעט שמן זית צורבים את הבטטה משני הצדדים. אפשר גם בתנור.

לתוספת גבינת עזים ותרד: שוטפים את התרד טוב טוב ומסננים. שמים במחבת מעט חמאה עם מעט שום כתוש, מוסיפים את התרד ומאדים אותו מספר דקות, קוצצים אותו ומפזרים על בסיס הקיש יחד עם פרוסות של גבינת עזים.

לתוספת חצילים: מטגנים פרוסות/קוביות חציל ומניחים בקיש.

בהצלחה רבה ובתאבון

 

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art