כמו בדוכנים: מתכון לתפוח אדמה מדורה עם תוספות

את המתכון הזה כדאי לכם לשמור לכבוד ל"ג בעומר ובכלל, מתכון עסיסי וטעים בטירוף של תפוחי אדמה שלמים במלית חלבית והקרמה מושלמת

חני לוין | מתכונים 23.5.2024 | 12:20

תפוחי אדמה מדורה במלית חלבית | צילום: שרה שבבו

מתכון לתפוח אדמה מדורה עם תוספות / שרה שבבו

המצרכים לתפוח אדמה מדורה עם תוספות:

  • 5 תפוח אדמה (עדיפות לזן באטר הם גדולים, חמאתיים ומלאים בעמילן)
  • גבינת מוצרלה מגורדת

לרוטב:

  • 1 כף חמאה
  • שום קונפי + כף מהשמן (אם אין לטגן בצל קצוץ או שום כתוש)
  • 1 חבילת פטריות פרוסות
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית פלפל
  • ¼ כפית אגוז מוסקט
  • 1 שמנת להקצפה 38%
  • 150 גרם גבינה צהובה מגורדת.

להגשה:

  • גבינת פרמזן מגורדת
  • שום קונפי
  • מעט כוסברה קצוצה / כל עלים ירוקים אהובים
  • ניתן להוסיף כל תוספת שאוהבים - זיתים, עגבניות, בולגרית, תירס וכו

אופן ההכנה לתפוח אדמה מדורה עם תוספות:

  1. אופים את תפוחי האדמה בתנור שחומם מראש על 200 מעלות ואופים במשך שעתיים ועד להתרככות.

הכנת הרוטב:

  1. במחבת שמים את החמאה והשום ומטגנים עד להזהבה
  2. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן במשך 5 דקות
  3. מוסיפים תבלינים, שמנת וגבינה צהובה ומערבבים עד להמסת הגבינה

הרכבת המנה:

  1. לאחר האפיה חורצים את תפוח האדמה עם סכין במרכז
  2. בעזרת מזלג מועכים את פנים תפוחי האדמה בזהירות לפירה, מוסיפים מעט מלח, פלפל שחור וחמאה מומסת ומערבבים הייטב לאיחוד (חשוב לערבב בזהירות שלא תהרס צורת תפוח האדמה)
  3. על הפירה ממלאים מרוטב הגבינות ומפזרים מלא מוצרלה מגורדת
  4. מכניסים שוב לתנור להקרמה במשך 5 דקות נוספות
  5. בעת ההגשה מפזרים על כל תפוחי אדמה גבינת פרמזן מגורדת ומפזרים קצת ירוקים ושום קונפי.
  6. ניתן להוסיף כל תוספת שאוהבים  זיתים, עגבניות, בולגרית, תירס וכו

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום