בעיריית נהריה מעדכנים: יום הלימודים במוסדות החינוך נמשך כסדרו לאחר קיום הערכת מצב עם צה״ל. (אדיר לחקים)
מתכון לקישואים ממולאים בבשר
מתכון מוצלח לקישואים ממולאים בתערובת בשר עסיסית, מתובלים בטוב טעם ומתאימים כמנה עיקרית לכל סעודה חגיגית או לכבוד שבת קודש
מתכון לקישואים ממולאים בבשר / נועם זיגדון
המצרכים לקישואים ממולאים בבשר:
- 12 קישואים קטנים שטופים - לחרוץ את הקישוא לא עד הסוף (כמו סנדוויץ)
למילוי בשר:
- ½ ק"ג בשר טחון
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 3 שיני שום כתוש
- ½ צרור חבילה פטרוזיליה קצוצה
- 2 כפות פירורי לחם
- 1 כפית פפריקה חריפה
- ½ כף פפריקה מתוקה
- ½ כף תבלין למפרום
- 1 כפית מלח
- ¼ כפית כורכום
- 1 ביצה
לרוטב:
- ¼ כוס שמן
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 1 כף גדושה רסק
- ½ כף תבלין למפרום
- 1 כפית מלח
- ½ כף אבקת מרק עוף
- פפריקה חריפה
- 1 כף פפריקה מתוקה
- ¼ כפית כורכום
- 6 שיני שום
- פלפל צ'לי חריף- אופציונלי
- 2 כוסות מים
- כוסברה קצוצה
אופן ההכנה לקישואים ממולאים בבשר:
הכנת המילוי:
- בקערה מערבבים הייטב את כל מצרכי מלית הבשר עד לקבלת תערובת אחידה
- ממלאים את הקישואים ומניחים בצד
הכנת התבשיל:
- מטגנים את הבצל עם השמן
- מוסיפים את הפפריקה, הכורכום, השום והפלפל חריף
- מטגנים כ - 3 דקות, מוסיפים את הרסק והמים
- מוסיפים את יתר התבלינים, מערבבים הייטב ומסדרים את הקישואים הממולאים
- מפזרים מעל את הכוסברה הקצוצה ומביאים לרתיחה
- מעבירים ללהבה בינונית על אש נמוכה
- מבשלים במשך כשעה
בהצלחה רבה ובתאבון