מתכון ללקט ירקות קופצניים בנוסח סיני

הגאונות שבפשטות זהו סודו של הסלט הזה. סלט קופצני וקליל של שלל ירקות גינה ססגוניים במחווה לסגנון הסיני. סלט ההופך לנשנוש מושלם | אפשר להשתמש בו כמעט בכל סוגי ירקות הגן הנמצאים בהישג יד, ולשדרג אותם לסלט שבתי מיוחד, ססגוני, מרענן ומלא טעם

חני לוין | מתכונים 15.5.2024 | 23:45

לקט ירקות קופצניים | צילום: ריצ'ל רייך

מתכון ללקט ירקות קופצניים בנוסח סיני / ריצ'ל רייך

המצרכים ללקט ירקות קופצניים בנוסח סיני:

זמן ההכנה: 20 דקות. סיווג: פרווה. עמידות בקירור: עד שלושה ימים

לסלט:

  • 2 מלפפונים
  • 2 גזרים
  • 2 גמבות אדומות
  • 2 פלפלים צהובים
  • 1 פלפל ירוק
  • 1 בצל בינוני
  • 2 כוסות פרחי כרובית טרייה (לבחירה)

לתחמיץ:

  • 1 כוס חומץ טבעי
  • 1/4 כוס מים
  • 2/3 כוס סוכר
  • 1 כפית פלפל שחור 2 כפות מלח
  • 1/4 כפית כורכום
  • 6 גרגירי פלפל אנגלי

אופן ההכנה ללקט ירקות קופצניים בנוסח סיני:

מקלפים את הגזרים, פורסים אותם לרצועות דקות ואלכסוניות.

את המלפפונים בקליפתם חותכים גם לרצועות אלכסוניות דקות.

את הבצל חותכים לטבעות דקות, את הפלפלים והגמבות חותכים לרצועות שוות. את הכרובית מפרידים לפרחים קטנים.

את חומרי התחמיץ מבשלים יחד עד לרתיחה ויוצקים מעל הירקות.

סוגרים את הסלט בכלי הרמטי למשך לילה בקירור להחמצה מושלמת.

טיפ: ניתן לשדרג את ההגשה עם הוספת עלי שמיר לסלט.

מאת: רייצ'ל רייך, מחברת הספר 'סוד הגן'

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום