ארוחת צהריים חמה: מרק עשיר לקוסקוס עם בשר מספר 10

בשר מספר 10 (צוואר) הוא בשר בעלות זולה יחסית, אבל אם יודעים להשתמש בו נכון אפשר לקבל תוצאה לא פחות מבשרים יקרים ביוחד. בחרתי בשבילכן את מרק הקוסקוס הזה, כי ביננו, הוא הכי מתאים להיום – מנחם, חם ומשפחתי

חגית אור | קול כבודה 13.5.2024 | 11:25

מרק עם בשר | צילום: שאטרסטוק

המצרכים: 

2 ק"ג בשר מספר 10

1 בצל

4 תפו"א

4 גזרים

2 בטטות

3 קישואים

תבלינים: כף שטוחה מלח, כפית פלפל שחור

כפית חוויג' למרק. כפית תבלין בצל יבש, 2 כפות אבקת מרק.

ההכנה:

השלב הכי חשוב בהכנת הבשר הוא הרתחתו: למשך שעתיים על אש בינונית בסיר עם מים.

לאחר ההרתחה- חותכים את הבשר לקוביות. מטגנים את הבצל בסיר המיועד למרק ומוסיפים את קוביות הבשר.

מכסים במים רותחים ומתבלים. חותכים את הירקות לפרוסות עבות או קוביות גדולות ומוסיפים למרק.

אפשר לקצוץ ירק טרי ולהוסיף. מוודאים שיש מים רותחים המכסים את כל הירקות. מבשלים למשך 40 דקות על אש בינונית.

אוכלים על קוסקוס (אני הכנתי קוסקוס משקית להכנה מהירה).

בתיאבון ובשורות טובות לכל עם ישראל!

קול כבודה

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום