אדום ועסיסי: מתכון לחריימה עם דגי טונה

לכל חובבי הדגים קבלו מתכון מעולה לחריימה עם דגי טונה שניתן להכין עם כל סוגי הדגים האהובים – בורי / נילוס / מושט / דניס | מתכון מנצח וקל להכנה שמתאים כמנת פתיחה לכל סעודה או ארוחה חגיגית

נועם זיגדון | מתכונים 12.5.2024 | 22:25

חריימה עם דגי טונה | צילום: נועם זיגדון

מתכון לחריימה עם דגי טונה / נועם זיגדון

המצרכים לחריימה עם דגי טונה:

  • דג טונה לפי כמות הסועדים (ניתן להמיר את דגי הטונה בדג בורי / נילוס / מושט / דניס )
  • 1 כוס שמן
  • 4 כפות רסק
  • 8 שיני שום כתוש
  • 5 שיני שום שלמים
  • 2-3 פלפלים חריפים
  • ½+2 עד 3 כוסות מים
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כף כמון
  • 1 כפית כרויה קימל טחון - מומלץ
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • ½ כף פפריקה חריפה
  • ½ כפית פלפל שחור
  • מיץ מלימון שלם
  • ½ כף מלח

אופן ההכנה לחריימה עם דגי טונה:

  1. משרים את הדגים במעט מים וחומץ או לימון במשך כחצי שעה
  2. בסיר רחב מחממים את השמן עם הרסק והסוכר כ-3 דקות
  3. מוסיפים את השום הכתוש והתבלינים ומערבבים טוב במשך כשתי דקות
  4. מוסיפים את המים והמיץ לימון ומבשלים על אש גבוהה כ-10-15  דקות
  5. טועמים ומתקנים תיבול
  6. מוסיפים את הדגים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך כ-10 דקות נוספות
  7. מגישים עם אורז / קוסקוס או כל מה שאוהבים

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום