מבזקים +
תל אביב 24°c
באר שבע 21°c
חיפה 19°c
ירושלים 18°c
בית שמש 20°c
בני ברק 31°c
אשדוד 24°c
כ' חשון התשפ"ה | 21.11.2024
תל אביב 24°c
באר שבע 21°c
חיפה 19°c
ירושלים 18°c
בית שמש 20°c
בני ברק 31°c
אשדוד 24°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

אדום ועסיסי: מתכון לחריימה עם דגי טונה

לכל חובבי הדגים קבלו מתכון מעולה לחריימה עם דגי טונה שניתן להכין עם כל סוגי הדגים האהובים – בורי / נילוס / מושט / דניס | מתכון מנצח וקל להכנה שמתאים כמנת פתיחה לכל סעודה או ארוחה חגיגית

אדום ועסיסי: מתכון לחריימה עם דגי טונה
חריימה עם דגי טונה צילום: נועם זיגדון

מתכון לחריימה עם דגי טונה / נועם זיגדון

המצרכים לחריימה עם דגי טונה:

  • דג טונה לפי כמות הסועדים (ניתן להמיר את דגי הטונה בדג בורי / נילוס / מושט / דניס )
  • 1 כוס שמן
  • 4 כפות רסק
  • 8 שיני שום כתוש
  • 5 שיני שום שלמים
  • 2-3 פלפלים חריפים
  • ½+2 עד 3 כוסות מים
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כף כמון
  • 1 כפית כרויה קימל טחון - מומלץ
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • ½ כף פפריקה חריפה
  • ½ כפית פלפל שחור
  • מיץ מלימון שלם
  • ½ כף מלח

אופן ההכנה לחריימה עם דגי טונה:

  1. משרים את הדגים במעט מים וחומץ או לימון במשך כחצי שעה
  2. בסיר רחב מחממים את השמן עם הרסק והסוכר כ-3 דקות
  3. מוסיפים את השום הכתוש והתבלינים ומערבבים טוב במשך כשתי דקות
  4. מוסיפים את המים והמיץ לימון ומבשלים על אש גבוהה כ-10-15  דקות
  5. טועמים ומתקנים תיבול
  6. מוסיפים את הדגים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך כ-10 דקות נוספות
  7. מגישים עם אורז / קוסקוס או כל מה שאוהבים

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art