מתכון לבצק מושלם לחלות ולחמניות מתוקות – הכי טוב שפגשת

הבצק הזה הוא שילובשל כמה וכמה טיפים שלמדתי מכמה נשים חרוצות וכשרוניות – כל אחת והטיפ שלה. כך הגעתי לבצק לחלות ולחמניות מושלם בטעם מתקתק עדין

חגית אור | קול כבודה 10.5.2024 | 11:43

חלות צילום: שאטרסטוק

המתכון מתאים להפרשת חלה ואפשר לקבל ממנו כמות גדולה של חלות ולחמניות – כארבע חלות ו- 30 לחמניות קטנות.

חשוב לוודא שהתנור חם מאד לפני הכנת החלות/לחמניות לתוכו.

לבצק:

2 ק"ג קמח לבן

4 כפות שמרים

1200 מיל' מים חמימים

350 מיל' שמן קנולה

1 וחצי כוס סוכר

כף מלח

לציפוי:

ביצה עם כף סילאן

שומשום לפיזור

ההכנה:

שופכים לקערה את כמות המים החמימים ומכניסים לתוכם את השמרים, מערבבים מעט ומוסיפים את הסוכר והקמח. לשים למשך 3 דקות ומוסיפים את המלח והשמן.

כעת לשים למשך 10 דקות לפחות. (אני לשה ידנית).

לאחר מכן נותנים לבצק לנוח ולשים שוב למשך 2 דקות – לאחידות מלאה.

מטפיחים כארבעים דקות.

קולעים לצורות שאוהבים, אני אוהבת להכין לחמניות 'בייגלה' לחמניות עגולות קטנות עם חור באמצע.

מוודאים שהתנור דולק על חום גבוה!!!

לאחר הקליעה מטפיחים שוב כחצי שעה (עד שאצבע שננעצת גורמת לבצק שוב להתנפח בחזרה במהירות).

מורחים את הביצה מעורבת עם כף סילאן

מפזרים שומשום

ואופים למשך 20 דקות עד חצי שעה – בחום של 220 מעלות. כשהתנור חם מאד.

קול כבודה

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום