מבזקים +
תל אביב 24°c
באר שבע 21°c
חיפה 19°c
ירושלים 18°c
בית שמש 20°c
בני ברק 31°c
אשדוד 24°c
כ' חשון התשפ"ה | 21.11.2024
תל אביב 24°c
באר שבע 21°c
חיפה 19°c
ירושלים 18°c
בית שמש 20°c
בני ברק 31°c
אשדוד 24°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לקוביות בשר, ערמונים ובצלים בסילאן

המתכון הזה מתאים במיוחד שמנה עיקרית לכבוד שבת קודשה - קוביות בשר כתף המתבשלות ברוטב ערמונים, בצלים וסילאן מעניקים טעם משובח למנה עיקרית הולמת

מתכון לקוביות בשר, ערמונים ובצלים בסילאן
קוביות בשר, ערמונים ובצלים בסילאן צילום: אסתי

מתכון לקוביות בשר, ערמונים ובצלים בסילאן / אסתי

המצרכים לקוביות בשר, ערמונים ובצלים בסילאן:

  • נתח של בשר כתף מספר 5 (קילו וחצי)
  • 3 שקיות ערמונים בוואקום
  • 2 בצלים חתוכים לקוביות
  • 1 כפית גדושה מרק עוף
  • מעט מלח
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כפית כורכום

1 כף סילאן או דבש

אופן ההכנה לקוביות בשר, ערמונים ובצלים בסילאן:

הכנת הבשר:

  1. מניחים בסיר גבוה את נתח הבשר ומכסים במים ושולקים עד שמתרכך .זה יכול לקחת שעתיים עד  שלוש שעות .
  2. מקררים את הבשר בלי הנוזלים במקרר ללילה או כמה שעות טובות .
  3. למחרת חותכים את הבשר לקוביות ומכינים רוטב

הכנת הרוטב:

  1. מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצלים עד להשחמה
  2. מוסיפים סילאן או דבש, כורכום, פלפל שחור, אבקת מרק עוף וקמצוץ מלח
  3. מערבבים את כל התבלינים עם הבצל ומוסיפים את הערמונים
  4. מוסיפים כ1 עד 2 כוסות מים רותחים ומביאים לרתיחה
  5. מבשלים עד שמסמיך מעט.
  6. לאח"מ מוסיפים את קוביות הבשר לתוך הרוטב. אם חסר עוד קצת מים מוסיפים מעט .צריך להיות מים 3/4 גובה מעל הבשר.
  7. מכסים חלקית את הסיר ומבשלים על אש נמוכה עד בינונית בערך 25 - 35 דקות או עד שהרוטב מסמיך מעט.
  8. מידי פעם משקים את הבשר ברוטב
  9. מגישים עם אורז לבן או כמנה בפני עצמה

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art