ארוחת ערב מיוחדת: מתכון לפסטה ברוטב בטטה ושמנת

לכל חובבי המנות החלביות קבלו מתכון מעניין לרוטב פסטה משגע שיקפיץ לכם את הארוחה, פסטה ברוטב שמנת ובטטה בתוספת גבינת פרמז’ן ותיבול עדין

חני לוין | מתכונים 8.5.2024 | 22:51

פסטה ברוטב בטטה | צילום: אפרת סיאצ'י

מתכון לפסטה ברוטב בטטה ושמנת / אפרת סיאצ'י

המצרכים לפסטה ברוטב בטטה ושמנת:

למנה:

  • 1/2 חבילת פסטה (250 גרם)
  • 2 בטטות קטנות קלופות חתוכות לחצי
  • 1 בצל קטן קצוץ דק
  • 2 שיני שום
  • 1 מיכל שמנת לבישול 15% (250 מ”ל)
  • 1/4 כוס גבינת פרמזן מפוררת
  • 1/3 כפית מלח
  • קמצוץ פלפל שחור

לפיזור מעל (לא חובה):

  • עירית קצוצה / עלי פטרוזיליה קצוצים
  • גבינת פרמז’ן מפוררת / מגורדת

אופן ההכנה לפסטה ברוטב בטטה ושמנת:

  1. את הפסטה מבשלים ע"פ הוראות היצרן ומסננים הייטב ממים
  2. מזלפים על הפסטה המסוננת מעט שמן זית ומערבבים הייטב
  3. את הבטטות מכניסים לסיר עם מים ומביאים לרתיחה, מבשלים עד לריכוך של הבטטות
  4. מסננים את הבטטות מהמים וטוחנים הייטב בעזרת מוט בלנדר עד למרקם חלק.
  5. קוצצים את הבצל ושיני השום דק
  6. מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד להזהבה קלה.
  7. מוסיפים את מחית הבטטות ושמנת לבישול ומערבבים עד לאיחוד. מוסיפים גבינת פרמז’ן, מלח ופלפל שחור ומערבבים.
  8. מערבבים את הרוטב עם הפסטה ומפזרים מעל עירית קצוצה/עלי פטרוזיליה קצוצים וגבינת פרמז’ן.
  9. מגישים ומתענגים

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים בעשרת דקות

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום