טעים במיוחד: מתכון לפסטה ברוטב בצל מקורמל וגבינת פרמזן

מחפשים מתכון מעניין וחדש לפסטה חלבית? קבלו מתכון מושלם והכי טעים שתכינו, פסטה ברוטב בצל מקורמל עם גבינת פרמזן ושמנת מתוקה, מנה חלבית הולמת ומלאת טעם

חני לוין | מתכונים 6.5.2024 | 21:36

פסטה ברוטב בצל מקורמל | צילום: שרה שבבו

מתכון לפסטה ברוטב בצל מקורמל עם גבינת פרמזן / שרה שבבו

המצרכים לפסטה ברוטב בצל מקורמל עם גבינת פרמזן:

  • 3 בצלים חתוכים לרבעים
  • 5 שיני שום
  • 1 כף גדושה סוכר חום
  • שמן זית בנדיבות
  • 1 חב' פסטה (מבושלת לפי ההוראות היצרן) שומרים כוס ממי הבישול.
  • 50 גרם חמאה
  • מלח
  • פלפל
  • ¼ כפית אגוז מוסקט
  • 1 שמנת מתוקה
  • 100 גרם גבינת פרמזן מגורדת

להגשה:

  • 2 בצלים חתוכים לפרוסות
  • גבינת פרמזן מגורדת

אופן ההכנה לפסטה ברוטב בצל מקורמל עם גבינת פרמזן:

 

  1. בתבנית מכניסים 3 בצלים, 5 שיני שום, 1 כף גדושה סוכר חום ושמן זית בנדיבות
  2. מכסים את התבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך כשעה ועד להתקרמלות.
  3. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות ושומרים כוס ממי הבישול.
  4. לאחר האפיה טוחנים את הבצל + כוס מהמים ששמרנו מבישול הפסטה.
  5. במחבת מניחים 50 גרם חמאה, מוסיפים את מחית הבצל שטחנו + מלח, פלפל שחור, ¼ כפית אגוז מוסקט, 1 שמנת מתוקה, 100 גרם גבינת פרמזן מגורדת
  6. מערבבים יחד לקרם חלק ומוסיפים את הפסטה
  7. בהגשה מפזרים על הפסטה גרידת פרמזן ובצל מקורמל

הכנת בצל מקורמל:

  1. חותכים 2 בצלים לפרוסות ומטגנים עם מעט שמן עד להשחמה (לערבב מידי פעם)
  2. מגישים ומתענגים

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום