העתירו בתפילה עבור הרבנית פרומט חווה בת צ'יערלא, אשת חבר לרבינו הגדול ראש הישיבה הגרי"י נויבירט זצוק"ל מחבר ספר שמירת שבת כהלכתה לרפו"ש בתוך שאר חולי ישראל.
מתכון ללחמניות רכות עם בצל מטוגן
אין כמו להכין לחמניות מפנקות בבית, המאפה הביתי והרכות המושלמת מעניקה לכם ארוחת ערב מפנקת מלאת טעם, מתכון מעולה ללחמניות שמרים רכות במיוחד עם בצל מטוגן שלא תפסיקו לקצור מחמאות
מתכון ללחמניות רכות עם בצל מטוגן / אפרת סיאצ'י
המצרכים ללחמניות רכות עם בצל מטוגן
לבצק:
- 500 גרם קמח לחם (או קמח לבן)
- 1 כף גדושה (12 ג’) שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- 1 + 1/4 כוסות (300 מ”ל) מים חמימים
- 4 כפות (40 מ”ל) שמן
- 1 כפית מלח
למלית בצל:
- 2 כפות שמן זית
- 2 בצלים בינוניים, פרוסים לחצאי עיגולים דקים-דקים
- 1/3כפית מלח
- קמצוץ פלפל שחור
- לפיזור: פרג (לא חובה)
אופן ההכנה ללחמניות רכות עם בצל מטוגן:
- בקערה מכניסים את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים
- מוסיפים את המים והשמן ומתחילים ללוש במשך מספר דקות
- אם הבצק דביק מוסיפים מעט קמח. אם הוא יבש מוסיפים מעט מים
- מפזרים מעל הבצק מלח באופן אחיד וממשיכים ללוש במשך 4-5 דקות נוספות, עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
- מכסים את הקערה בניילון ומגבת ומניחים בצד להתפחה במשך שעה.
הכנת המלית:
- מחממים 2 כפות שמן זית במחבת רחבה מוסיפים את פרוסות הבצל, מלח ופלפל שחור ומטגנים עד להשחמה
הכנת הלחמניות:
מחלקים את הבצק ל10 כדורים ומשמנים כל כדור במעט שמן זית
יוצרים בור במרכז כל כדור בצק וממלאים בפנים מתערובת הבצל המטוגן
מפזרים מעט פרג על הלחמנייה ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
מכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ואופים במשך 18-20 דקות עד להזהבה.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים בעשר דקות