מבזקים +
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 22°c
ירושלים 18°c
בית שמש 23°c
בני ברק 27°c
אשדוד 23°c
כ' חשון התשפ"ה | 21.11.2024
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 22°c
ירושלים 18°c
בית שמש 23°c
בני ברק 27°c
אשדוד 23°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

סלט של שעועית מעושנת

שפע של קטניות בטעם מעולה. זו מנה נהדרת לארוחת צהריים או ארוחת ערב קלה ליד סלט עלים או ירקות חיים ואם תגישו על מצע של אורז או כל דגן אחר (קוסקוס, פסטה, דוחן) והרי לכן מנת חלבון מצויינת, משביעה ודלת שומן.

סלט של שעועית מעושנת
סלט שעועית צילום: freepikכותרת

שפע של קטניות בטעם מעולה.

זו מנה נהדרת לארוחת צהריים או ארוחת ערב קלה ליד סלט עלים או ירקות חיים ואם תגישו על מצע של אורז או כל דגן אחר (קוסקוס, פסטה, דוחן) והרי לכן מנת חלבון מצויינת, משביעה ודלת שומן

רכיבים:

לרוטב פפריקה מעושנת:

2 כפות שמן זית כתית מעולה

1 כפית חומץ תפוחים

1 כפית רסק עגבניות

1 כפית סירופ מייפל (או סוכר חום)

½ בצל סגול קטן, חתוך לקוביות קטנות

½ צ'ילי אדום, נטול גרעינים וקצוץ דק (כדי להוריד חריפות, יש להסיר גם את הקרום הלבן בפנים)

1 שן שום, קצוצה או טחונה

3/4 -1 כפית פפריקה מעושנת

 

לשעועיות:

1.5 כוס של מיקס קטניות, שטופות, מבושלות ומסוננות. לדוגמא: שעועית לבנה,אדומה, חומוס, לוביה, לימה וכו'

1/3 כוס תירס מתוק

½ פלפל חריף אדום מתוק, נטול גרעינים וקצוץ דק

מלח ופלפל שחור גרוס

1 כפית עלי כוסברה קצוצים דק

ההכנה:

נתחיל עם הרוטב.

שמים את כל החומרים במחבת קטנה ומחממים בעדינות עד שמתחיל להתבשל, לבעבע. מבשלים כך 5 דקות תוך ערבוב קבוע, ואז מסירים מהאש.

טועמים ואם צריך, מוסיפים מעט פפריקה מעושנת.

מערבבים את השעועית וקטניות נוספות, התירס המתוק, הפלפל והרוטב.

מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם.

מפזרים מעל עלי כוסברה קצוצים ומגישים.

תהנו!

קול כבודה

 צבע אדום

art