העתירו בתפילה עבור הרבנית פרומט חווה בת צ'יערלא, אשת חבר לרבינו הגדול ראש הישיבה הגרי"י נויבירט זצוק"ל מחבר ספר שמירת שבת כהלכתה לרפו"ש בתוך שאר חולי ישראל.
מתכון לספייריבס - חזה טלה ממולא באורז הכי טעים שאכלתם
מנה עיקרית מכובדת ומלאת טעם, מתכון לספייריבס - חזה טלה הממולא בתערובת של בשר טחון, אורז, ירק קצוץ, צנוברים, פלפלים חריפים ועוד, מנה בשרית מלאת טעמים שמאימה במיוחד לכבוד שבת קודש
מתכון לספייריבס - חזה טלה ממולא באורז הכי טעים שאכלתם / נועם זיגדון
המצרכים לספייריבס - חזה טלה ממולא באורז הכי טעים שאכלתם:
- נתח חזה טלה - לחתוך במרכז
למרינדה:
- ½ כוס שמן זית
- 1 כפית מלח
- 2 כפיות פפריקה מתוקה
- 1 כפית תבלין שווארמה
- ½ כפית פלפל שחור
- 2 כפיות פטרוזיליה יבשה
למילוי:
- 3 כוסות אורז מבושל
- 4-5 שיני שום
- 4-5 פלפלים חריפים יבשים
- ½ ק"ג בשר טחון או חתוך חתיכות קטנות
- 1 בצל קצוץ דק
- ½ צרור פטרוזיליה קצוצה
- ½ כוס צנוברים / שקדים פרוסים (אופצינלי)
אופן ההכנה לספייריבס - חזה טלה ממולא באורז הכי טעים שאכלתם:
- בקערה מערבבים הייטב את כל מצרכי המרינדה עד לאיחוד
- מורחים את תערובת המרינדה על נתח הבשר מבפנים ומבחוץ
הכנת המילוי:
- מערבבים הייטב יחד את כל מצרכי המילוי וממלאים את הכיס של החזה
- מפזרים ראש שום ופלפל חריף יבש
- מניחים עלי רוזמרין או טימין וסוגרים את הפתח עם קיסמים
- עוטפים את הנתח בנייר אפיה ובנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200° למשך חצי שעה
- אחרי חצי שעה מורידים את החום ל- 150° מעלות ואופים כשלוש עד ארבע שעות
בהצלחה רבה ובתאבון