מבזקים +
תל אביב 16°c
באר שבע 13°c
חיפה 14°c
ירושלים 12°c
בית שמש 13°c
בני ברק 25°c
אשדוד 15°c
כ"ה כסלו התשפ"ה | 26.12.2024
תל אביב 16°c
באר שבע 13°c
חיפה 14°c
ירושלים 12°c
בית שמש 13°c
בני ברק 25°c
אשדוד 15°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לעוגת גבינה פירורים אפויה כשרה לפסח

לכבוד החג: קבלו מתכון מעולה לעוגת גבינה פירורים האפויה בתנור וכשרה לפסח, מתאימה במיוחד לאחר בקידוש בבוקר

מתכון לעוגת גבינה פירורים אפויה כשרה לפסח
עוגת גבינה פירורים כשרה לפסח צילום: אסתי

מתכון לעוגת גבינה פירורים אפויה כשרה לפסח / אסתי

המצרכים לעוגת גבינה פירורים אפויה כשרה לפסח:

המידות בכוס חד פעמית קרה

לבסיס:

  • 3 כוסות קמח מצה דק
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כוס שמן
  • 1 ביצה L
  • 1/2 כפית גרידת לימון

למילוי גבינה:

  • 750 גרם גבינה לבנה
  • 3 ביצים L
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 כפות פודינג וניל
  • 1/4 כפית גרידת לימון

אופן ההכנה לעוגת גבינה פירורים אפויה כשרה לפסח:

הכנת הבצק:

  1. מערבבים את כל המרכיבים ומוסיפים בהדרגה כל פעם מעט מים 1/3 עד 1/2 כוס מים לפי הצורך עד לקבלת בצק פירורים רטוב מעט
  2. משטחים את רוב הבצק בתבנית בינונית (קצת פחות מתבנית סטנדרטית)
  3. שומרים בצד חצי כוס פירורים לציפוי מעל

הכנת המילוי:

  1. מערבבים את כל מרכיבי המילוי בקערה בעזרת כף בלבד
  2. יוצקים את תערובת הגבינות מעל הבצק שבתבנית ומעל הגבינות מפזרים את חצי כוס הפירורים ששמרנו בצד
  3. מכניסים את העוגה לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואופים במשך כ 45 עד 50 דקות .
  4. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים על השיש
  5. מאחסנים במקרר לפחות 4 שעות ורק לאחר מכן חותכים לקוביות

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art