'בחדרי': בעקבות המצב בנושא הגיוס ושליחת הצווים, ובהם צווי מעצר לבחורים, ראש הישיבה הגאון רבי חיים פיינשטיין בקריאה נוקבת למנות בכל ישיבה ממונה שיהיה בקשר עם הבחורים ויספק להם את כל הסיוע הנדרש.
מתכון לפרוסות צלי כתף ברוטב ערמונים ופירות יבשים
מחפשים מתכון חגיגי ומוצלח למנה עיקרית לקראת חג הפסח? קבלו מתכון מיוחד של פרוסות צלי כתף המתבשלות ברוטב מתקתק עם ערמונים, פירות יבשים, בצלים וכרישה
מתכון לפרוסות צלי כתף ברוטב ערמונים ופירות יבשים / שרה שבבו
המצרכים לפרוסות צלי כתף ברוטב ערמונים ופירות יבשים:
- נתח בשר צלי כתף
- 3 בצלים קצוצים
- 1 חבילת בצלצלי שאלוט שלמים ללא הקליפה
- כרישה פרוסה
- ראש של שום ללא הקליפה
- 1/2 כוס צימוקים
- 7 שזיפים מיובשים
- ערמונים
- 1 ענף טימין
- 2 כפות סילאן
- 1 כף רכז רימונים
- מלח
- פלפל שחור
- 1/2 כפית בהרט
- 1/4 כפית אגוז מוסקט (לא חייב)
אופן ההכנה לפרוסות צלי כתף ברוטב ערמונים ופירות יבשים:
- מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את פרוסות הבשר מכל הכיוונים, מוסיפים טימין, מלח ופלפל שחור, מכסים את הסיר ומבשלים במשך שעתיים על אש נמוכה, מכבים את האש ומקררים הייטב את הבשר
- מכניסים לקירור למספר שעות ורק לאח"מ ניתן לפרוס בקלות את נתח הבשר
- מחממים סיר רחב עם שמן זית ומטגנים את הבצל עד להשחמה, מוסיפים את פרוסות הבשר, בצלי שאלוט, כרישה ושום ומוסיפים את יתר המרכיבים
- מוסיפים גם את התבלינים ומכסים במים רותחים רק עד גובה הבשר
- מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מבשלים על אש קטנה במשך שעתיים וחצי (ניתן להעביר לאחר מכן להשחמה בתנור)
בהצלחה רבה ובתאבון