מבזקים +
תל אביב 23°c
באר שבע 23°c
חיפה 22°c
ירושלים 18°c
בית שמש 23°c
בני ברק 30°c
אשדוד 23°c
כ' חשון התשפ"ה | 21.11.2024
תל אביב 23°c
באר שבע 23°c
חיפה 22°c
ירושלים 18°c
בית שמש 23°c
בני ברק 30°c
אשדוד 23°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מנה מושלמת לחג: מתכון לטאקו עם סלמון צרוב כשר לפסח

רוצים להפתיע בארוחות חג הפסח? קבלו מתכון לטאקו ממצה במילוי של סלמון צרוב ושלל ירקות עסיסיים, מנה מושלמת לחג שפשוט לא תפסיקו לאכול

מנה מושלמת לחג: מתכון לטאקו עם סלמון צרוב כשר לפסח
טאקו עם סלמון צרוב כשר לפסח צילום: נועם זיגדון

מתכון לטאקו עם סלמון צרוב כשר לפסח / נועם זיגדון  

המצרכים לטאקו עם סלמון צרוב כשר לפסח:

  • מצות רטובות כמספר המנות
  • 300 גרם דג סלומון חתוך לקוביות
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פטרוזיליה יבשה
  • 3 שיני שום כתוש
  • ¼ כוס שמן זית או שומשום
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ¼ כפית מלח

למילוי:

  • חסה
  • טבעות בצל
  • קוביות עגבניות
  • צנון קצוץ
  • פלפל צלי חריף

אופן ההכנה לטאקו עם סלמון צרוב כשר לפסח:

  1. מרטיבים את המצות מכל הכיוונים ומניחים בתוך מגבת, עוטפים את המצות הרטובות  עם המגבת ומניחים בצד למשך רבע שעה
  2. מרטיבים פעם שניה את המצות ומניחים שוב בתוך מגבת למשך חצי שעה נוספת
  3. לאחר חצי שעה המצות מתרככות וניתן לחתוך אותן
  4. חותכים את המצות לעיגולים בעזרת רינג או מספרים ומברישים בשמן
  5. מניחים רשת על תבנית אפיה ומשחילים את המצות בין הרשת כך ששני קצוות העיגול ירדו כלפי מטה.
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים כעשר דקות
  7. בינתיים, בקערה מכניסים את השמן, השום, הפטרוזיליה והתבלינים ומערבבים הייטב
  8. מכניסים לקערת התבלינים והשמן את הדגים ומערבבים הייטב
  9. מחממים פלנצה עם מעט שמן שומשום / זית וצורבים את הדגים במשך כ-3 דקות מכל צד
  10. מוציאים את המצות מהתנור ומצננים הייטב
  11. מכניסים לתוך המצות האפויות - חסה, בצל, עגבניות, צנון ופלפל צלי חריף ומניחים מעל את הדגים הצרובים
  12. מומלץ להגיש עם צילי מתוק או חריף

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art