מבזקים +
תל אביב 23°c
באר שבע 23°c
חיפה 22°c
ירושלים 18°c
בית שמש 23°c
בני ברק 30°c
אשדוד 23°c
כ' חשון התשפ"ה | 21.11.2024
תל אביב 23°c
באר שבע 23°c
חיפה 22°c
ירושלים 18°c
בית שמש 23°c
בני ברק 30°c
אשדוד 23°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לעוף שלם צלוי ברוטב הדרים ויין לבן

המנה הזו מתאימה במיוחד כמנה עיקרית לשבתות או לכל ארוחת חג, מתכון שהוא גם כשר לפסח, מוצלח וקל להכנה

מתכון לעוף שלם צלוי ברוטב הדרים ויין לבן
עוף שלם צלוי ברוטב הדרים ויין לבן צילום: באדיבות השף

מתכון לעוף שלם צלוי ברוטב הדרים ויין לבן / השף יוסי הבלין

כמות: 4 מנות. זמן הכנה: כשעה ורבע. רמת קושי: קל

המצרכים לעוף שלם צלוי ברוטב הדרים ויין לבן:

  • עוף קטן במשקל 1.2-1.4 קילו
  • 10 תפוחי אדמה זעירים
  • 1 תפוז פרוס דק

למרינדה:

  • מיץ מ2 תפוזים
  • מיץ מחצי לימון
  • 1/4 כוס יין לבן
  • 1 כף דבש
  • 1 כפית עלי טימין טרי או יבש
  • 1/4 כפית צ'ילי גרוס
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום כתוש
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה לעוף שלם צלוי ברוטב הדרים ויין לבן:

  1. בקערה, מערבבים את כל רכיבי המרינדה, מכניסים את העוף למרינדה למשך מספר שעות במקרר עדיף ללילה שלם
  2. אם הנוזלים לא מכסים את העוף מומלץ להפוך אחרי חצי מהזמן
  3. לאחר ההשריה במרינדה מעבירים עם הנוזלים לתבנית עמוקה או לסיר שיכול להיכנס לתנור
  4. מסדרים סביב העוף את תפוחי האדמה בקליפתם
  5. מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך 50 דקות
  6. לאחר 50 דקות מסירים את הכיסוי, מוסיפים את פרוסות התפוז, מעלים את חום התנור ל200 מעלות ומחזירים לעוד כ10-15 דקות, עד להשחמה

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון באדיבות: מגזין המטבח

בחדרי חרדים

 

 צבע אדום

art