מבזקים +
תל אביב 25°c
באר שבע 26°c
חיפה 23°c
ירושלים 22°c
בית שמש 22°c
בני ברק 29°c
אשדוד 25°c
ט"ז תשרי התשפ"ה | 18.10.2024
תל אביב 25°c
באר שבע 26°c
חיפה 23°c
ירושלים 22°c
בית שמש 22°c
בני ברק 29°c
אשדוד 25°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

בריאות בצלחת: מתכון מנצח לקציצות בשר אפויות עם תפוחי אדמה

את הקציצות האלו לא תרצו לפספס בחג הפסח, הן מהוות ארוחה שלמה, מזינה ומגוונת וילדים כמו גם מבוגרים משתגעים אחריהן | מתכון מנצח של קציצות בשר אפויות בתנור עם תוספת של תפוחי אדמה, פשוט, קל להכנה, משביע וטעים

בריאות בצלחת: מתכון מנצח לקציצות בשר אפויות עם תפוחי אדמה
קציצות אפויות עם תפוחי אדמה צילום: יח"צ

מתכון מנצח לקציצות בשר אפויות עם תפוחי אדמה

המצרכים לקציצות בשר אפויות עם תפוחי אדמה:

לתפוחי האדמה:

  • תפוחי האדמה (לפי כמות הסועדים)
  • מים עד לכיסוי תפוחי האדמה
  • 1/2 כפית מלח

לקציצות:

  • חצי ק"ג בשר בקר דל שומן טחון
  • 1 בצל חתוך דק
  • 2 ביצים בינוניות
  • 1/4 כוס פירורי קמח מצה
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף תבלין גריל
  • 1 כף כורכום
  • 1 שן שום כתושה
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1/4 צרור כוסברה קצוצה דק
  • מים רותחים
  • 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה לקציצות בשר אפויות עם תפוחי אדמה:

הכנת תפוחי האדמה:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות
  2. קולפים את תפוחי האדמה ומרתיחים אותם בסיר עם מים ומלח (כחצי כפית) למשך כחצי שעה.
  3. מסננים את תפוחי האדמה ומסדרים בתחתית תבנית אפייה

הכנת הקציצות:

  1. מערבבים את הבשר עם בצל קצוץ בקערה
  2. מוסיפים את הביצים, קמח מצה, תבלינים, שום, שמן וירק ומערבבים היטב
  3. יוצרים כדורים בגודל הרצוי ומניחים את הקציצות בתבנית עם נייר אפייה ומוסיפים מעט שמן מעל
  4. את תבנית הקציצות מניחים במדף מעל התבנית עם תפוחי האדמה
  5. אופים את הקציצות ותפוחי האדמה כחצי שעה בתנור שחומם מראש על 200 מעלות, עד שהקציצות מתרככות.
  6. מגישים חם ומתענגים

בהצלחה רבה ובתאבון

טיפ: ניתן להוסיף קופסת פטריות לפני האפייה לתבנית של תפוחי האדמה או הקציצות ולשדרג את המנה

המתכון באדיבות: תמר ידין, דיאטנית קלינית ויועצת לחברת הרבלייף

בחדרי חרדים

 צבע אדום