מבזקים +
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 20°c
ירושלים 19°c
בית שמש 23°c
בני ברק 30°c
אשדוד 23°c
כ' חשון התשפ"ה | 21.11.2024
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 20°c
ירושלים 19°c
בית שמש 23°c
בני ברק 30°c
אשדוד 23°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לבקר בסגנון יושיונה

המתכון הנפלא הזה מהמטבח היפני, אתם יכולים למצוא אותו ברחבי אסיה ברשת מסעדות יפנית הנקראית "yoshinoya" וכן במסעדות יפניות אחרות, הוא מוגש על אורז לצד ירקות והוא טעים וקל להכנה.

מתכון לבקר בסגנון יושיונה
בקר בסגנון יושיונה צילום: באדיבות השף

מתכון לבקר בסגנון יושיונה / שף אמיר אריה

זמן הכנה: 10 דקות (והשרייה למשך הלילה). דרגת קושי: קל. מספר סועדים: 2.

המצרכים לבקר בסגנון יושיונה:

  • 350  בשר בקר טחון (ניתן להחליף גם במינט סטייק)
  • 1 בצל קצוץ בינוני
  • 2-3 בצל ירוק

למשרה:

  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1/3 כוס מים
  • 1 כף גדושה שומשום
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 1 כפית יין אורז (או יין לבן)
  • 1 כף גדושה סוכר
  • 1 כף גדושה שום כתוש
  • 1/2 כפית אבקת זנגביל (או לחילופין זנגביל טרי קצוץ דק)
  • פלפל שחור

אופן הכנה לבקר בסגנון יושיונה:

  1. מערבבים את כל חומרי המשרה היטב, מוסיפים את הבשר הטחון / רצועות ומשרים במקרר למשך הלילה.
  2. שמים מעט שמן במחבת ומקפיצים את הבצל הלבן לכ2-3 דקות על אש גבוהה.
  3. מוסיפים את הבקר עם תערובת המשרה ומערבבים היטב.
  4. כאשר הבשר משנה את צבעו, יש להוסיף את הבצל הירוק, לערבב מספר שניות ולהגיש.
  5. מגישים ומתענגים

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון באדיבות: מגזין המטבח

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art