עמית סגל: הטוען המשטרתי: התגלו סתירות בין גרסאות החשודים בירי פצצות התאורה. יש להם היסטוריה של חקיקה בעבירות דומות.
מתכון לעוף "הגנרל" - Gong bao chicken
המנה הנפלאה הזו מגיעה אלינו ממחוז סצ`ואן שנמצא בדרום-מערב סין. מנה טעימה ופשוטה להכנה. אל תיבהלו מכמות הצ`ילי, (המנה לא כזו חריפה) ואם אתם מאוהבי החריף, אתם מוזמנים להוסיף עוד צ`ילי או לנסות לאכול את הצ`ילי הנמצאים במנה
מתכון לעוף "הגנרל" - Gong bao chicken / שף אמיר אריה
זמן הכנה: 20 דקות . דרגת קושי: קל. מספר סועדים: 2
המצרכים לעוף "הגנרל" - Gong bao chicken:
המתכון מספיק ל-2 מנות והוא נהדר עם אורז וירקות בצד.
- 300 גרם קוביות עוף (חזה או פרגית)
- 1 כף רוטב סויה
- 1 כף קורנפלור
- 1 כוס שמן לטיגון
- 1 כף שמן
- 3-4 שיני שום כתושות
- 1 כף רצועות זנגביל (ג`ינג`ר)
- 2 רצועות בצל ירוק, לחתוך לרצועות ארוכות
- 2 כפות בוטנים
- 10 פלפל צ`ילי יבש שלם (כל פלפל חתוך ל 2-3 חתיכות)
לרוטב:
- 1 וחצי כפות רוטב סויה
- 1 כף מירין
- 1/4 כוס מים
- 1 כפית גדושה סוכר
- 1 כפית קורנפלור
אביזרים נלווים:
- צ`יפסר או מחבת עם 1/3 גובה שמן
- מחבת רחבה או ווק
- 1 כף עץ
- מטרפה
- נייר סופג
- 2 קערות
אופן הכנה לעוף "הגנרל" - Gong bao chicken:
- בקערה, מערבבים את קוביות העוף עם כף רוטב הסויה והקורנפלור.
- מחממים את השמן במחבת או בצ'יפסר (⅓ גובה שמן) ומטגנים את קוביות העוף כ-5 דקות להזהבה.
- מוציאים את קוביות העוף לתוך נייר סופג.
- בקערה נפרדת מערבבים את כל חומרי הרוטב ומניחים בצד
- מחממים כף שמן במחבת על אש גבוהה ומוסיפים את השום, זנגביל, בוטנים, צ`ילי ובצל ירוק.
- לאחר כדקה – שתיים, מוסיפים את העוף ומערבבים, מוסיפים את הרוטב ומבשלים תוך ערבוב כדקה-שתיים.
- מגישים עם נודלס או אורז לבן ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון באדיבות: מגזין המטבח