מבזקים +
תל אביב 23°c
באר שבע 23°c
חיפה 22°c
ירושלים 18°c
בית שמש 23°c
בני ברק 30°c
אשדוד 23°c
כ' חשון התשפ"ה | 21.11.2024
תל אביב 23°c
באר שבע 23°c
חיפה 22°c
ירושלים 18°c
בית שמש 23°c
בני ברק 30°c
אשדוד 23°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לעוף 3 כוסות (sanbeiji - three cups chicken)

המנה הזו מגיעה אלינו מדרום סין ומאוד פופלארית גם בטייוואן, היא נקראת עוף שלוש כוסות מכיוון שבהכנתה משתמשים בכוס רוטב סויה, כוס שמן שומשום וכוס יין אורז | במקור מכינים את המנה בכלי חרס, דבר הנותן ארומה מיוחדת, ושילוב התבלינים עם הרוטב יוצר טעם מיוחד

מתכון לעוף 3 כוסות  (sanbeiji - three cups chicken)
עוף 3 כוסות צילום: באדיבות השף

מתכון לעוף 3 כוסות  (sanbeiji - three cups chicken) / שף אמיר אריה

זמן הכנה: 40 דקות.  דרגת קושי: קל.  מספר סועדים: 6.

המצרכים לעוף 3 כוסות  (sanbeiji - three cups chicken):

  • 1/3 כוס שמן שומשום
  • 1/3 כוס רוטב סויה
  • 1/3 כוס יין אורז (או יין לבן)
  • 20 שיני שום שלמות
  • 10-15 רצועות זנגביל דקות
  • 1 ק"ג קוביות עוף (כ-2 ס"מ), ניתן גם להכין עם כנפיים.
  • 2 צ`ילי אדום קצוצים (למי שלא אוהב חריף ניתן להוריד לאחד)
  • 3 כפות סוכר
  • 2 כוסות בזיליקום
  • 1 כוס בצל ירוק קצוץ דק

אביזרים נלווים:

  • סיר בעל תחתית עבה
  • 1 כף עץ לערבוב

אופן הכנה לעוף 3 כוסות  (sanbeiji - three cups chicken):

  1. מחממים שמן שומשום על אש בינונית ומוסיפים שום, זנגביל וצ`ילי ומטגנים כ 2-3 דקות.
  2. מוסיפים את קוביות העוף ומטגנים כ-5 דקות עד להשחמה קלה
  3. בקערה, מערבבים רוטב סויה, יין אורז וסוכר ומוסיפים לסיר,
  4. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך כ -30 דקות תוך ערבוב קל מידי פעם.
  5. מוסיפים את עלי הבזיליקום והבצל הירוק, מגבירים את האש ומבשלים תוך ערבוב כ 2-3 דקות נוספות.
  6. מגישים ומתענגים על כל ביס

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון באדיבות: מגזין המטבח

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art