עוד מאבי גרנצייג ב׳קו עיתונות׳: צריך לומר ביושר שמדובר בהישג חריג, מהסוג שאנשי המקצוע - הן בתוך משרד העבודה והן בממשלה - נתנו לו אחוזים בודדים בשבועות האחרונים. בן צור, שהציג בבמה זו רק לפני חודש וקצת את הקו הפרגמטי שלו, עם התעקשות להשיג הארכה של כמה חודשים, יקבל ככל הנראה את מבוקשו.
מתכון לספירלת תפוחי אדמה קריספיים על שיפוד
מתכון קל ומוצלח לתוספת נהדרת לארוחת צהריים, מתכון לספירלת תפוחי אדמה קריספיים על שיפוד, בהגשה לצד מטבלים אהובים ויש לכם מנת פרווה מושלמת
מתכון לספירלת תפוחי אדמה קריספיים על שיפוד / שף יהודה ראובני
כמות: 4 שיפודים. רמת קושי: קל. זמן הכנה: 60 דקות
המצרכים לספירלת תפוחי אדמה קריספיים על שיפוד:
- 4 תפוחי אדמה גדולים
- 4 כפות שמן זית
- 1.5 כפיות מלח
- ½ כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית פפריקה מתוקה / מעושנת
אופן ההכנה לספירלת תפוחי אדמה קריספיים על שיפוד:
- שוטפים ומייבשים את תפוחי האדמה. מכניסים למיקרוגל ל-3 דקות ומשאירים בפנים על מנת שיתקררו וטיפה יתרככו. השלב הזה לא הכרחי, אם יש ידיים חזקות
- מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- תוקעים את השיפוד בחלק התחתון של כל תפוח אדמה ודוחפים אותו לאורך עד שהוא יוצא מהצד השני. זה קצת קשה, אבל תשתדלו שהשיפוד יעבור במרכז תפ"א.
- מתחילים לחתוך בצורה מעגלית עם חותך הספירלה כמעט עד לקצה התפוח אדמה.
- מרווחים קלות את טבעות תפוחי האדמה על השיפודים, כדי שייווצרו מרווחים זהים. אחרי האפייה תפוחי האדמה מתרככים, והרבה יותר קל לייצר את מראה הספירלה.
- מברישים את תפוחי האדמה מכל הצדדים בשמן זית ומפזרים מעל מלח, פלפל (ואפשר גם פפריקה למי שאוהב).
- מסדרים את השיפודים על גבי התבנית, ואופים כ-50 דקות, או עד שתפוחי האדמה מתרככים ומשחימים יפה. באמצע האפייה הופכים לצד השני. למי שרוצה טעם עמוק ניתן לפזר מעל טימין בזמן האפייה.
- מגישים לצד מטבלים שאוהבים.
המתכון באדיבות: מגזין המטבח