עוד מאבי גרנצייג ב׳קו עיתונות׳: צריך לומר ביושר שמדובר בהישג חריג, מהסוג שאנשי המקצוע - הן בתוך משרד העבודה והן בממשלה - נתנו לו אחוזים בודדים בשבועות האחרונים. בן צור, שהציג בבמה זו רק לפני חודש וקצת את הקו הפרגמטי שלו, עם התעקשות להשיג הארכה של כמה חודשים, יקבל ככל הנראה את מבוקשו.
מתכון לתפוצ'יפס ביתי בסגנון מקסיקני
אוהבים תפוצ'יפס? קבלו מתכון ביתי מנצח לחטיף האהוב בסגנון מקסיקני, מתאים להגשה לצד מתבלים, סלטים וכל מה שאוהבים
מתכון לתפוצ'יפס ביתי בסגנון מקסיקני / שף יהודה ראובני
רמת קושי: קל. כמות: 2-3 סועדים. זמן הכנה: 15 דקות
המצרכים לתפוצ'יפס ביתי בסגנון מקסיקני:
- 4 תפוחי אדמה גדולים
- 4 כפות שמן זית
- 1.5 כפיות מלח
- 1 כפית פלפל שחור (אפשר גרוס)
- 2 כפות פפריקה חריפה
- 1 כפית סילאן
- שמן לטיגון
אופן ההכנה לתפוצ'יפס ביתי בסגנון מקסיקני:
- שוטפים ומייבשים את תפוחי האדמה. בעזרת מקלף מקלפים את הקליפה ואז פורסים דק בעזרת פורס ירקות מקצועי או קולפן איכותי (כ-1.5-2 מ”מ).
- מכניסים לתוך קערה עם מים פושרים למשך כ-10 עד 15 דקות.
- מכינים את המשרה: לקערה נפרדת יוצקים את השמן, הסילאן והתבלינים. מערבבים מעט ומוסיפים רבע כוס מים פושרים.
- טובלים את הפרוסות משני הצדדים במשרה (מומלץ להשאיר כדקה בתוך המשרה).
- מחממים במחבת על אש גבוהה כוס שמן לטיגון (השמן צריך להגיע לחצי גובה המחבת, אם יש צורך ניתן להוסיף שמן). רק לאחר שהשמן רותח ומבעבע ניתן להכניס שכבה ראשונה של פרוסות תפוחי אדמה.
- מטגנים עד הזהבה קלה משני הקצוות ומוציאים לתבנית מרופדת בנייר סופג. חוזרים על הפעולה הזאת עד שמסיימים את כל פרוסות תפוחי האדמה.
- מגישים לצד מטבלים שאוהבים.
המתכון באדיבות: מגזין המטבח