מתכון לקרואסון רולדין במילוי קרם פטיסייר
מאפה ביתי טעים במיוחד שלא תפסיקו להכין, קרואסון רולדין בציפוי סוכר וקינמון ובמילוי של קרם פטיסייר המשלים את הטעם למאפה ביתי מוצלח
חני לוין | מתכונים 31.3.2024 | 23:23
מתכון לקרואסון רולדין במילוי קרם פטיסייר / שרה שבבו
המצרכים לקרואסון רולדין במילוי קרם פטיסייר:
לקרם פטיסייר:
- 500 מ"ל חלב
- 4 חלמונים
- 1 כף מחית וניל או תוכן של מקל וניל
- 120 גרם סוכר
- 50 גרם קורנפלור
לבצק:
- 500 גרם קמח
- 1 כף שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים
- 100 גרם סוכר (½ כוס)
- 1 סוכר וניל או כפית תמצית וניל
- 250 מ"ל חלב
- 2 ביצים
- 40 גרם חמאה
- ¼ כפית מלח
אופן ההכנה לקרואסון רולדין במילוי קרם פטיסייר:
הכנת קרם פטיסייר:
- בסיר מכניסים את כל מרכיבי הקרם ומחממים על אש בינונית תוך ערבוב תמידי עם מטרפה עד שמסמיך ומגיע למרקם של מעדן.
- מעבירים את הקרם לשקית זילוף ושומרים במקרר עד להתייצבות .
הכנת הבצק:
- בקערה מכניסים את כל מרכיבי הבצק, מערבבים ומתחילים ללוש במשך 10 דקות (הבצק יוצא מעט דביק וזה בסדר)
- מניחים את הבצק מכוסה בצד להתפחה במשך שעה וחצי ועד להכפלת הנפח.
- על משטח משומן מרדדים את הבצק וחותכים ל16 משולשים כמו בסרטון.
- מגלגלים לצורת קרואסון ומניחים על נייר אפיה
- משמנים מעט שלא יווצר קרום ומכסים, נותנים התפחה נוספת במשך שעה (ההתפחה השניה מאוד חשובה אז לא לוותר)
- בסיר רחב ממלאים שמן עמוק ומחממים לטמפרטורה של 160- 170 מעלות (באינדוקציה שמתי על מספר 8)
- מעבירים את הקרואסונים לטיגון עם נייר האפיה כדי לא לפגוע בהתפחה.
- כשהנייר מתנתק שולפים אותו החוצה.
- מטגנים מכל צד עד להזהבה ומעבירים למגש
- מצפים כל קרואסון מיד בקערה עם סוכר מעורבב ב ½ כפית קינמון
- ממלאים קרם בנדיבות בתוך כל קרואסון ומתענגים על כל ביס
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: שרה שבבו