עוד מאבי גרנצייג ב׳קו עיתונות׳: צריך לומר ביושר שמדובר בהישג חריג, מהסוג שאנשי המקצוע - הן בתוך משרד העבודה והן בממשלה - נתנו לו אחוזים בודדים בשבועות האחרונים. בן צור, שהציג בבמה זו רק לפני חודש וקצת את הקו הפרגמטי שלו, עם התעקשות להשיג הארכה של כמה חודשים, יקבל ככל הנראה את מבוקשו.
מתכון לאסאדו מפורק עם בירה במעשנה או בתנור
מתכון מעדן שלא כדאי לכם לפספס, אסאדו מפורק המתבשל במעשנה או בתנור עם בירה, דבש, טימין וחרדל, שילוב של תיבול מנצח המעניק את הטעם המשובח לבשר עסיסי ומלא עניין
מתכון לאסאדו מפורק עם בירה במעשנה או בתנור / נועם זיגדון
המצרכים לאסאדו מפורק עם בירה במעשנה או בתנור:
- ½ + 2 ק"ג נתח אסאדו עם עצם
- 330 מ"ל בירה כהה (אני השתמשתי בבירה קסטיל רובוס)
- ¼ כוס שמן זית
- ¼ כוס דבש
- גרדת לימון מחצי לימון
- 3 כפות מיץ לימון
- עלי טימין מ- 5 גבעולים ללא הגבעול
- 1 כף חרדל דיז’ון
- 5 שיני שום כתושות
- ½ + 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה לאסאדו מפורק עם בירה במעשנה או בתנור:
- בקערה מערבבים את כל מרכיבי המרינדה עד לאיחוד
- מניחים את נתח האסאדו בשקית, שופכים פנימה את המרינדה וסוגרים היטב
- מנערים את השקית כך שכל הרוטב יעטוף את כל הנתח ומכניסים למקרר למשך 3 שעות - רצוי לילה שלם, מידי פעם הופכים את השקית
- אחרי לילה שלם, מעבירים את הנתח עם מחצית מהרוטב לנייר אפיה, עוטפים טוב טוב וסוגרים עם נייר כסף ומניחים על רשת או תבנית
- מכניסים למעשנה או לתנור שחומם מראש על 160° מעלות ואופים במשך 4 עד 8 שעות תלוי בגודל הנתח
- לאחר שעה וחצי מסירים את הכיסוי ומידי פעם מברישים במרינדה שהשארנו בצד
- הנתח מוכן כאשר הבשר מתפרק בקלות
- מומלץ להגיש בתוך לחמניות באן עם צ'יפס, חמוצים, טחינה, סלט וכל מה שאוהבים
בהצלחה רבה ובתאבון