עוד מאבי גרנצייג ב׳קו עיתונות׳: צריך לומר ביושר שמדובר בהישג חריג, מהסוג שאנשי המקצוע - הן בתוך משרד העבודה והן בממשלה - נתנו לו אחוזים בודדים בשבועות האחרונים. בן צור, שהציג בבמה זו רק לפני חודש וקצת את הקו הפרגמטי שלו, עם התעקשות להשיג הארכה של כמה חודשים, יקבל ככל הנראה את מבוקשו.
מתכון לספרה - עוגת סולת קלה להכנה בטעם מושלם
מתכון קל לספרה - עוגת סולת טעימה המגיעה מהמטבח הטריפוליטאי, משולבת בשכבה של תערובת תמרים מושלמת המעניקה את טעמה המיוחד לעוגה עסיסית ומוצלחת
מתכון לספרה - עוגת סולת קלה להכנה בטעם מושלם / נועם זיגדון
המצרכים לספרה - עוגת סולת קלה להכנה בטעם מושלם:
כוס מדידה חד פעמית חמה
- תבנית בנונית
- 1 קילו סולת מנופה
- 1 כוס שמן
- 1 כוס שומשום
- 1 כוס מיץ תפוזים
- 1 כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- 2 שקיות אבקת אפיה
- גרידת תפוז מחצי תפוז
- 1 ביצה L
למילוי:
- 1 חבילת תמרים מגולענים בוואקום
- 2 כפות שמן
- 1 כפית בהרט/ קינמון
- גרידת תפוז
לסירופ:
- 1 כוס סוכר
- 1 וחצי כוסות מים
- מיץ מחצי לימון
- 1 סוכר וניל / זהר / מי ורדים
אופן ההכנה לספרה - עוגת סולת קלה להכנה בטעם מושלם:
הכנת הסירופ:
- מכניסים את כל המצרכים בסיר ומבשלים במשך 5 דקות עד לרתיחה, מכבים את האש ומניחים בצד.
הכנת העוגה:
- קולים את השומשום בסיר ומוסיפים את הסולת, קולים גם אותה עד להשחמה
- מוסיפים את השמן ומערבבים טוב טוב שכל השמן ייטמע בסולת
- מורידים מהגז ומוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים היטב לתערובת אחידה ללא גושים
- משטחים מחצית מהכמות בתבנית משומנת
הכנת המילוי:
- מערבבים הייטב את כל המצרכים יחד עד לקבלת תערובת אחידה
- במידה והתמרים קשים, מחממים מעט על הגז
- מכניסים את מילוי התמרים לשקית, מרדדים את השוקולד ועושים חריצים בעזרת סכין בשקית ומשטחים את המילוי במערוך
- ממתינים להתגבשות וקורעים בעדינות את השקית ומוציאים את המילוי
- מניחים את המילוי מעל העוגה ומשטחים מעל את החצי השני של התערובת סולת
- חותכים את העוגה בעזרת סכין למעוינים או לריבועים
- במרכז כל ריבוע מניחים שקד או אגוז
- מפזרים שומשום ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים במשך כ-45 דקות או עד שמזהיב
- לאחר האפייה עוברים שוב עם סכין על כל החיתוכים
- שופכים את הסירופ הקר מעל העוגה
- שומרים בקירור ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון