מבזקים +
תל אביב 23°c
באר שבע 21°c
חיפה 17°c
ירושלים 17°c
בית שמש 23°c
בני ברק 32°c
אשדוד 23°c
כ' חשון התשפ"ה | 21.11.2024
תל אביב 23°c
באר שבע 21°c
חיפה 17°c
ירושלים 17°c
בית שמש 23°c
בני ברק 32°c
אשדוד 23°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לעוגיות ליצנים מוצלחות

מחפשים רעיון לעוגיות שתוכלו לצרף למשלוחי מנות או להכין עם הילדים? הנה מתכון לעוגיות ליצן טעימות ומתוקות שכל אחד ישמח לקבל

מתכון לעוגיות ליצנים מוצלחות
עוגיות ליצנים צילום: אפרת סיאצ'י

מתכון לעוגיות ליצנים מוצלחות / אפרת סיאצ'י

המצרכים לעוגיות ליצנים מוצלחות:

  • 1 כוס (140 ג’) קמח לבן
  • 1/2 כפית (3 ג’) אבקת אפיה
  • 3 כפות (40 ג’) סוכר
  • 1 ביצה קטנה
  • 1/4 כוס (50 ג’) שמן
  • 1/2 כפית (3 ג’) תמצית וניל

לקישוט:

  • סוכריות צבעוניות
  • עדשים
  • נטיפי שוקולד מריר/לבן
  • 50 גרם שוקולד מריר מומס

אופן הכנה לעוגיות ליצנים מוצלחות:

  1. בקערה מערבבים את כל המצרכים עד לקבלת בצק אחיד, נוח לעבודה ומעט שומני (אם הבצק יוצא יבש/פירורי יש להוסיף 1-2 כפות מים בהדרגה, אם יוצא דביק מידי- יש להוסיף 1-2 כפות קמח בהדרגה).
  2. על נייר אפייה מרדדים את הבצק למלבן גדול ודק וקורצים עיגולים בקוטר של כ-5 ס”מ (ניתן להיעזר בכוס)
  3. מקפלים שתי צדדים מהקטע העליון של העיגולים לצורת משולש ומהדקים - כך שייווצר צורה של ליצן
  4. מסדרים את העוגיות על נייר אפיה ומתחילים לקשט
  5. לכובע - מפזרים סוכריות צבעוניות ומהדקים אותם הייטב,
  6. לעיניים – מניחים נטיפי שוקולד לבן/מריר,
  7. לאף – מניחים עדש צבעוני
  8. לפה - מציירים לאחר האפייה בעזרת שקית זילוף עם חור קטן משוקולד מריר מומס
  9. מכניסים את העוגיות לתנור שחומם מראש על180 מעלות ואופים במשך 12-15 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב מעט בדפנות.
  10. מוציאים מהתנור וממתינים לצינון מוחלט.
  11. ממיסים 50 גרם שוקולד מריר במיקרוגל – בפולסים קצרים בכדי שהשוקולד לא יישרף
  12. מעבירים לשקית זילוף או לשקית אוכל רגילה וגוזרים את הקצה (לעשות חור קטן שלא יישפך מידי).
  13. מציירים פה מחייך וכל מה שמתחשק
  14. מכניסים לקירור עד להתייצבות מלאה של השוקולד ומכניסים לצלופנים או קופסאות יפות ומצרפים למשלוח מנות.

בהצלחה רבה ובתאבון

מאת: אפרת סיאצ'י – מתכונים בעשר דקות

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art