מבזקים +
תל אביב 9°c
באר שבע 13°c
חיפה 15°c
ירושלים 9°c
בית שמש 9°c
בני ברק 30°c
אשדוד 9°c
ט"ו טבת התשפ"ה | 15.01.2025
תל אביב 9°c
באר שבע 13°c
חיפה 15°c
ירושלים 9°c
בית שמש 9°c
בני ברק 30°c
אשדוד 9°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

ההישג של ציר שלו"א-בעלזא: יותר מ-80 אלף מצביעים ברחבי הארץ  

ניתוח תוצאות הבחירות לרשויות המקומיות המתפרסם הבוקר בביטאוני אגודת ישראל 'המבשר' ו'המחנה החרדי' מעלה כי רוב מוחץ מקרב הבוחרים של אגודת ישראל משתייכים לסיעות שלומי אמונים ומחזיקי הדת • הסיעות התמודדו בכ-20 ערים וזכו להכניס יותר מ-45 נציגים

ההישג של ציר שלו"א-בעלזא: יותר מ-80 אלף מצביעים ברחבי הארץ  
כינוס שלומי אמונים צילום: באדיבות המצלם

מחישוב הנתונים מכלל הערים בבחירות לרשויות המקומיות שנערכו בח"י אדר א' עולה כי יותר מ-80 אלף בעלי זכות הצבעה נתנו את קולם לסיעות הכלל חסידי - שלומי אמונים ומחזיקי הדת שבתנועת אגודת ישראל, שהתמודדו יחד במספר ערים ובמספר ערים בהם הדבר לא היה רלוונטי התמודדו עצמאית או במסגרת רשימות מאוחדות.

ירושלים: כ-17 אלף קולות

אגודת ישראל ירושלים בראשותו של השר מאיר פרוש ואשר במקום הראשון בה עומד נציג שלומי אמונים יצחק מאיר ברים הביאה בקלפיות סך כללי של 22,574 קולות.

כידוע, אגודת ישראל ירושלים מייצגת אלפי חסידים וכלל חסידיים מקהילות הקודש בירושלים, לצד נציגות סיעת מחזיקי הדת על ידי חבר המועצה מיכל הלברשטאם, ולסיעות המרכזית והמאוחדת.

על פי המידע הידוע כיום, הייתה זליגה של כמה אלפי קולות לסיעת ש"ס מקרב מצביעים שבעבר הצביעו ג', כך שניתן להעריך את כוחם של שלומי באמונים ומחזיקי הדת בעיר בכ-17 אלף קול.

ביתר עילית: כ-10,700 קולות

לצד הניצחון המובהק של מועמד יהדות התורה מאיר רובינשטיין, נציגה של סיעת שלומי אמונים, בבחירות לראשות העיר, הגיעה רשימת כח המאגדת את כל הציבור החסידי והכלל חסידי בעיר ל-11,198 קולות שהביאו ל-9 מנדטים יחד עם ראש העיר ומהוות מחצית ממועצת העיר. מדובר בעלייה של 4,306 קולות ביחס לבחירות לפני 5 שנים.

את מצביעי שלומי אמונים בעיר ייצגו מאיר רובינשטיין, גדליה אייזנשטיין, בעריש שמעיה, מנדי שוורץ, מאיר ברלב, דוד שפיצר, אליעזר לוצקין, ועוזי שלום. במיעוט קולות הסיעה המאוחדת שבאגודת ישראל המשוערות בכ-500 קולות, ניתן לקבוע כי לקהילות שלומי אמונים בעיר משתייכים לפחות 10,700 מצביעים.

בני ברק: כ-12 אלף קולות

רשימת אגודת ישראל בבני ברק קיבלה בסך הכל 20,243 קולות, המחולקים בין הסיעה המרכזית, הסיעה המאוחדת, סיעת שלומי אמונים וסיעת מחזיקי הדת. את סיעת שלומי אמונים מייצגים במועצת העיר יוסף יצחק יעקובוביץ ושלמה פדר, ולצידם יפעל גם אברהם לוין, חבר סיעת שלומי אמונים. את סיעת מחזיקי הדת מייצג אהרון אלבוים.

לצד זאת, נציג חסידי נוסף במועצת העיר הוא שלמה אלבוים, מרשימת טז, שהתמודד לראשונה למועצת העיר.

בחישוב כולל מדובר בלפחות כ-12 אלף קולות בוחרים שנמנים על קהילות החסידי והכלל חסידי מסיעות שלומי אמונים ומחזיקי הדת שבתנועת אגודת ישראל.

בית שמש: 7,710 קולות

רשימת כח בבית שמש הגיעה לשלושה מנדטים במועצת העיר, וחיזקה את כוחה באופן משמעותי מבחינת המצביעים עם 7,710 קולות שהם מקהילות שנוהגות להשתתף בבחירות, אותם ייצגו במועצת העיר סגן ראש העיר ויו"ר הסיעה שמעון גולדברג, וחברי המועצה ישעיה ויסמן ואברהם נחמן פרנקל.

תוצאות בחירות אלו מהוות תשובה חד משמעית לגבי שאלת חלקם של הציבור הכלל חסידי ובעלזא בקרב מצביעי אגודת ישראל בעיר ומבהירה שקהילות הקודש המשתייכות לסיעות שלומי אמונים ומחזיקי הדת הינם החלק הגדול ביותר, בפער משמעותי של כ-30 אחוז מהרשימה הנוספת שהתמודדה על קולות הציבור החסידי בעיר.

אשדוד: כ-6,400 קולות

גם בעיר הדרומית אשדוד החליטו בהכוונת מרנן ורבנן כ"ק מרנן האדמו"רים שליט"א, ובראשם כ"ק מרן האדמו"ר מבעלזא שליט"א, לרוץ יחד למועצת העיר בכדי להבטיח בקדנציה הקרובה נציגות עצמאית וחזקה לכלל קהילות הקודש בעיר.

הציבור האשדוד יצא בהמוניו לקדש שם שמיים ולמרות ניסיונות השיבוש והפגיעה, הביאה הרשימה המאוחדת שהתחייבה גם לייצג את ציבור דגל התורה בעיר, 7,617 קולות בקרב הבוחרים בעיר, ואותם ייצגו במועצת העיר אפרים וובר מסיעת מחזיקי הדת ויהושע טננהויז מסיעת שלומי אמונים שבאגודת ישראל. בקיזוז קולות דגל התורה, קולות הסיעות החסידיות מצטרפות לכדי לפחות 6,400 מצביעים.

מודיעין עילית: כ-4,500 קולות

בעיר מודיעין עילית שררה האחדות באופן מלא, עם התמודדותו הבלעדית של יעקב גוטרמן לקדנציה נוספת בראשות העיר, בתמיכת כלל המפלגות החרדיות. מטבע הדברים, לאור העובדה כי לא התקיימו בחירות של ממש בעיר, בחרו רבים להקדיש את יום הבחירות לפעילות בערים בהם הייתה מערכה משמעותית על צביון העיר ואופן הנהגתה, כך שניתוח תוצאות הבחירות לוקה בחסר.

משקלול נתוני מועצת הקהילות, ובחישוב תוצאות הבחירות האחרונות לכנסת, בהם רצה כמובן אגודת ישראל יחד עם דגל התורה, עולה כי לקהילות בעיר המשתייכות לסיעת שלומי אמונים יש כ-4,500 מצביעים. את קהילות הקודש מייצגים בעיר סגן ראש העיר טוביה פריינד, וחברי מועצת העיר נחמן ניימן וצבי גליק.

חיפה: 3,600 קולות

רשימת אגודת ישראל למועצת העיר חיפה, העיר השלישית בגודלה ובירת הכרמל, זכתה הפעם באמונם של 3,878 מתושבי העיר אשר הצביעו לרשימת ג' בראשות חבר המועצה הטרי אברהם שטרן, אשר מביא רוח צעירה של עשייה חסידית נמרצת למען כלל תושבי העיר. בפיחות מצביעי הסיעה המאוחדת, מדובר על לפחות 3,600 מצביעים מקהילות הכלל חסידי ושלומי אמונים.

נתניה: 3,300 קולות

רשימת גל למועצת העיר נתניה, בראשותו של דב שטמר מאגודת ישראל, הביאה כמובן נתוני הצבעה מרכזיים מקרב חסידות צאנז שמרכזה בעיר לצד ציבור רב בעיר התומכים בעשייה החשובה של הקהילה למען כלל תושבי העיר במסגרת בית החולים לניאדו ופעולות נוספות למען הציבור. בסך הקולות קיבלה הרשימה 3,736 קולות, בפיחות מצביעי דגל התורה מדובר ב-3,300 קולות לפחות לאגודת ישראל.

רחובות: 3,335 קולות

בעיר רחובות התמודד פנחס הומינר בראשות הרשימה החסידית חברתית ובלתי מפלגתיים כשהוא מצליח לאחד תחתיו רבים מתושבי העיר המקורים טובה על פועלו למען הכלל והפרט וכן על התנהלותה המקרבת של חסידות קרעטשניף התורמת רבות לרוחניותה וגשמיותה של העיר.

למרות שהתמודדו הפעם עוד רשימות שניסו להקשות עליו, הרשימה החסידית התחזקה והביאה 3,335 קולות מצביעים, שהביעו שוב את אמונם בר' פנחס הומינר כנציגם במועצת העיר.

אלעד: כ-2,900 קולות

בעיר אלעד התמודדה אגודת ישראל בראשות ישראל פרוש ברשימה מאוחדת שייצגה את כל הציבורים החסידיים והביאה להישג מרשים של 4,379 קולות, מהם כ-2,900 משתייכים לקהילות שלומי אמונים אשר הצביעו גם לר' ישראל פרוש לראשות העיר כהוראתם של מרנן ורבנן גדולי ישראל שליט"א מכלל העדות החוגים.

רק קהילה אחת מתוך אגודת ישראל, שבהוראת מורה דרכה הצביעה למועמד ש"ס לראשות העיר, אינה משתייכת לסיעת שלומי אמונים המיוצגת בעירייה על ידי שלושה נציגי ציבור ראויים ומסורים – ישראל פרוש, פנחס גרוס ואורן משה מזרחי.

פתח תקוה: כ-1,800

בעיר פתח תקווה רצה רשימת יהדות התורה והראשון ברשימה הוא איש סיעת שלומי אמונים מאיר צבי בלומנטל, באיחוד עם סיעת נעם בראשותו של ח"כ אבי מעוז, והביאה 4,818 קולות. בשקלול נתוני ההצבעה, כ-2000 נמנים על הציבור החסידי בעיר, מהם לפחות 1,800 על קהילות שלומי אמונים.

צפת: 1,867 קולות

רשימת אגודת ישראל בצפת בראשות נחמן גלבך הכפילה את כוחה במועצת העיר והכניסה גם את ברוך קליין למועצת העיר, זאת לצד ההישג בניצחונו של המועמד החרדי יוסף קקון שקיבל את תמיכת כלל הקהילות בעיר בעקבות פועלו של גלבך לאחדות בכדי להביא להחלפת ראש העיר. בקולות קבילה רשימת ג' 1,867 מצביעים.

גבעת זאב: כ-1800 קולות

במועצה המקומית הסמוכה בירושלים התמודדו סיעות שלומי אמונים ומחזיקי הדת בשותפות עם דגל התורה, שהביאה חלק מהקולות לרשימת גז שקיבלה סך הכל 2208 קולות, שמרביתם משתייכים לקבוצות החסידיות בעיר לצד קהילת חב"ד ותומכיה שהינם חלק משמעותי בישוב.

למועצה המקומית נכנסו הנציגים יחיאל רוזנטל וזאב ליפסקר מסיעת שלומי אמונים, ולצידם ישרת את הציבור גם נציג סיעת מחזיקי הדת אפרים רוט.

טבריה: כ-1,600 קולות

בעיר הצפונית שעל חופי הכנרת, טבריה, נעשתה היסטוריה מרגשת כאשר כמעט כלל הנציגות החרדית קיבלה את הוראתו של המקובל הצדיק רבי דב קוק שליט"א, אשר ביקש לאחד את הציבור החרדי ושומרי התורה בעיר לכדי רשימה אחת.

הרשימה המשותפת, שכללה גם את קהילות אגודת ישראל, זכתה ב-6,102 השווים 5 מנדטים במועצת העיר ובכך הופכים לסיעה הגדולה ומרכזית ביותר בעירייה בקדנציה הקרובה, בין היתר גם בעקבות התמיכה המוקדמת בראש העיר הנבחר מר יוסף נבעה.

מפילוח נתוני ההצבעה של מטה הבחירות של אגודת ישראל, למעלה מ-1,600 מקולות הרשימה משתייכים לקהילות שלומי אמונים שבעיר ובזכותם נכנס למועצת העיר ברוך דיק, זאת לאחר שכבר כ-50 שנה לא כיהן נציג חסידי במועצת העיר.

קרית גת: כ-1,200 קולות

בעיר קרית גת רצו המפלגות החרדיות ברשימה משותפת תחת האותיות שס"ג. בחישוב קולות המצביעים המשתייכים לקהילות מחזיקי הדת ושלומי אמונים, ניתן למנות לפחות 1,200 קולות מצביעים.

נוף הגליל: כ-750 קולות

סיעת מחזיקי הדת המייצגת בנוף הגליל את הציבור החסידי והכלל חסידי על ידי הנציג אליעזר בעק שהינו חלק מסיעתו של ראש העיר מר רונן פלוט. לצד כ-400 קולות בשכונה החרדית בעיר שהצביעו לרשימתו של ראש העיר, עוד כ-250 תושבים מהעיר הצביעו לרשימה במסגרת פעילות המטה החסידי בעיר.

עמנואל: 566 קולות

מתוך מטרה למקסם את הקולות בעיר התמודדו 2 רשימות בעיר, המייצגות יחד את כלל הציבור החסידי בעיר, והביאו בשקלול כולל 566 קולות. למועצה המקומית נכנסו משה אייזנבך ויצחק וינבך שייצגו גם את הציבור הכלל חסידי במקום.

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art