מתכון מנצח לעוגיות אלפחורס
מתכון מוצלח לעוגיות אלפחורס מושלמות מבצק שמתמוסס בפה ולא נסדק באפייה, העוגיות שתמיד כיף לאכול כשמתחשק להתפנק על משהו מתוק
חני לוין | מתכונים 13.3.2024 | 12:52
מתכון מנצח לעוגיות אלפחורס / שרה שבבו
המצרכים לעוגיות אלפחורס מוצלחות:
לבצק:
- 300 גרם קמח
- 300 גרם קורנפלור
- 200 גרם אבקת סוכר
- 1 סוכר וניל
- 2 חלמונים
- 400 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
למילוי:
- ריבת חלב (שתהיה יציבה)
- קוקוס
אופן ההכנה לעוגיות אלפחורס מוצלחות:
- בקערה מערבלים הייטב חמאה עם אבקת סוכר וסוכר וניל במשך מספר דקות.
- מוסיפים את החלמונים, קורנפלור וקמח ומערבבים רק עד לאיחוד.
- עוטפים את הבצק בנילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעתיים.
- מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי חצי ס"מ
- קורצים עיגולים ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות ואופים במשך 10 דקות (העוגיות צריכות להישאר לבנות)
- מוציאים מהתנור ומצננים הייטב
- לאחר הצינון מזלפים ריבת חלב בנדיבות ומצפים בקוקוס.
בהצלחה רבה ובתאבון