עוד מאבי גרנצייג ב׳קו עיתונות׳: צריך לומר ביושר שמדובר בהישג חריג, מהסוג שאנשי המקצוע - הן בתוך משרד העבודה והן בממשלה - נתנו לו אחוזים בודדים בשבועות האחרונים. בן צור, שהציג בבמה זו רק לפני חודש וקצת את הקו הפרגמטי שלו, עם התעקשות להשיג הארכה של כמה חודשים, יקבל ככל הנראה את מבוקשו.
מתכון מנצח לעוגיות אלפחורס
מתכון מוצלח לעוגיות אלפחורס מושלמות מבצק שמתמוסס בפה ולא נסדק באפייה, העוגיות שתמיד כיף לאכול כשמתחשק להתפנק על משהו מתוק
מתכון מנצח לעוגיות אלפחורס / שרה שבבו
המצרכים לעוגיות אלפחורס מוצלחות:
לבצק:
- 300 גרם קמח
- 300 גרם קורנפלור
- 200 גרם אבקת סוכר
- 1 סוכר וניל
- 2 חלמונים
- 400 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
למילוי:
- ריבת חלב (שתהיה יציבה)
- קוקוס
אופן ההכנה לעוגיות אלפחורס מוצלחות:
- בקערה מערבלים הייטב חמאה עם אבקת סוכר וסוכר וניל במשך מספר דקות.
- מוסיפים את החלמונים, קורנפלור וקמח ומערבבים רק עד לאיחוד.
- עוטפים את הבצק בנילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעתיים.
- מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי חצי ס"מ
- קורצים עיגולים ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות ואופים במשך 10 דקות (העוגיות צריכות להישאר לבנות)
- מוציאים מהתנור ומצננים הייטב
- לאחר הצינון מזלפים ריבת חלב בנדיבות ומצפים בקוקוס.
בהצלחה רבה ובתאבון