מבזקים +
תל אביב 24°c
באר שבע 23°c
חיפה 22°c
ירושלים 18°c
בית שמש 21°c
בני ברק 33°c
אשדוד 24°c
כ"ב חשון התשפ"ה | 23.11.2024
תל אביב 24°c
באר שבע 23°c
חיפה 22°c
ירושלים 18°c
בית שמש 21°c
בני ברק 33°c
אשדוד 24°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

אוזני המן במילוי בשר | חני ברונשטיין

ארוחה שלימה באוזן המן שתכניס לכם אוירה של פורימית ושמחה הביתה

אוזני המן במילוי בשר | חני ברונשטיין
אילוסטרציה צילום:  shutterstock

החומרים 

500 גרם קמח

ביצה מדיום

60 גרם סוכר

60 מל שמן

כף שמרים

250 מ"ל מים פושרים (כוס וחצי ח"פ קר)

לבצק ורוד'- טוחנים סלק עם 100 מ"ל מים, טוחנים למחית חלקה מאוד וממירים במיץ שנוצר 100 מ"ל מהמתכון המקורי

לבצק בגוון ירוק עדין – טוחנים שמיר/פטרוזליה/תרד (עלים בלבד)  עם 100 מ"ל מים, טוחנים למחית חלקה מאוד וממירים במיץ שנוצר 100 מ"ל מהמתכון המקורי

ההכנה:

לשים את כל החומרים לבצק ומתפיחים 20 דקות בלבד

 

למילוי בשר

250 גרם עוף טחון/בשר

2 בצלים

רבע כוס שמן

מלח פלפל

ראס אל חנות

סילאן

ההכנה:

לחתוך את הבצל לקוביות קטנות ולטגן להזהבה

להוסיף את הבשר ולפורר עם מזלג במחבת עד שהבשר משמנה את צבעו (מלבין)

מוסיפים תבלינים ומערבבים 

מקררים

הרכבה:

קורצים עיגולים, מניחים תלולית קטנה במרכזה

יוצרים צורת אוזני המן. חשוב להדק היטב את הקצוות

אופים 20-15 דקות 200 מעלות

כדי לשמר את הצבעים שלא ידהו, אופים את האוזני המן לשמירת הצבעים באפיה מומלץ להניח נייר אפיה נוסף על האוזני המן.

קול כבודה

 צבע אדום

art