מתכון לעלי סיגר במילוי שקדים ובציפוי קוקוס

קינוח מתוק שלא תפסיקו לנשנש: מתכון לסיגרים מתוקים במלית שקדים ובציפוי סירופ וקוקוס | נשנוש שתמיד כייף להכין כשמתחשק לאכול משהו מתוק וקריספי

נועם זיגדון | מתכונים 12.3.2024 | 13:24

עלי סיגר במילוי שקדים ובציפוי קוקוס | צילום: נועם זיגדון

מתכון לעלי סיגר במילוי שקדים ובציפוי קוקוס / נועם זיגדון

המצרכים לעלי סיגר במילוי שקדים ובציפוי קוקוס:

כמות: כ-30 סיגרים, כוס מדידה: כוס אוניברסלית 240 מ"ל

  • 1 חבילת עלי סיגר מופשרים

למילוי שקדים:

  • ½+3 כוסות שקדים טחונים
  • 2 ביצים L
  • 1 כוס סוכר
  • גרידת לימון מחצי לימון
  • 1 כפית תמצית שקדים

לסירופ:

  • 3 כוסות סוכר
  • ½+1 כוסות מים
  • מיץ מחצי לימון
  • 1 שקית תה

לדבק:

  • 2 כפות קמח
  • ½ כוס מים

אופן ההכנה לעלי סיגר במילוי שקדים ובציפוי קוקוס:

הכנת הדבק:

  1. בקערה מערבבים הייטב את הקמח עם המים עד לקבלת תערובת סמיכה וללא גושים

הכנת הסירופ:

  1. בסיר מכניסים את מצרכי הרוטב ומביאים לרתיחה תוך ערבוב תמידי (כ-20 דקות על האש)
  2. מכבים את האש ומצננים הייטב

הכנת מילוי השקדים:

  1. במעבד מזון מכניסים את השקדים עם הביצים, הסוכר, הגרדת לימון והתמצית שקדים וטוחנים הייטב עד לקבלת תערובת אחידה ומגלגלים לנקניק דק

הכנת הסיגרים:

  1. חוצים כל עלה סיגר ל-2
  2. בקצה הישר והרחב של חצי עלה סיגר מניחים את המילוי
  3. מקפלים משני הקצוות ומגלגלים, לקראת הסוף מורחים מעט דבק על עלה הסיגר בכדי שיידבק הייטב
  4. סוגרים עד הסוף ומניחים בצד
  5. מחממים סיר עם שמן עמוק ומטגנים את הסיגרים עד לקבלת גוון זהוב
  6. מוציאים מהטיגון וטובלים בסירופ
  7. טובלים את קצוות הסיגרים בקערה עם קוקוס ומניחים לייבוש

הערות:

  • יש לשמור את הסיגרים במקרר
  • ניתן להקפיא לפני או אחרי הטיגון

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום