מבזקים +
תל אביב 23°c
באר שבע 21°c
חיפה 17°c
ירושלים 17°c
בית שמש 23°c
בני ברק 32°c
אשדוד 23°c
כ' חשון התשפ"ה | 21.11.2024
תל אביב 23°c
באר שבע 21°c
חיפה 17°c
ירושלים 17°c
בית שמש 23°c
בני ברק 32°c
אשדוד 23°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון למפרום כרובית ברוטב אדום

כולם מכירים את המנה הידועה והמוכרת מפרום אך בדר"כ מכינים אותה מפרוסות תפוחי אדמה, הפעם בגרסה מעניינת של פרחי כרובית במלית תערובת בשר משובחת, המבושלות ברוטב אדום ומעניקות מנה בשרית מיוחדת

מתכון למפרום כרובית ברוטב אדום
מפרום כרובית צילום: אסתי

מתכון למפרום כרובית ברוטב אדום / אסתי

המצרכים למפרום כרובית ברוטב אדום:

  • 1 כרובית שטופה וחתוכה לפרחים

לתערובת הבשר:

  • 500 גרם בשר טחון
  • 1 ביצה
  • 2 פרוסות לחם רטוב (לסחוט ולפורר)
  • 1 בצל מגורד
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • מעט מלח
  • פלפל שחור
  • 1/2 כפית בהרט
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1/4 כפית פפריקה

לציפוי לפני הטיגון:

  • 2 ביצים
  • 2 כפות מים
  • 1 כפית רסק עגבניות

צלחת נפרדת:

  • 1 כוס קמח

לרוטב עגבניות:

  • 1 בצל קצוץ
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 1 כף גדושה פפריקה
  • 5 שיני שום כתושות
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מרק עוף
  • 1/4 כפית סוכר
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1.5 כוסות מים

אופן הכנה למפרום כרובית קריספי ומיוחד:

  1. בקערה מערבבים הייטב את כל מצרכי תערובת הבשר עד לקבלת עיסה אחידה
  2. לוקחים כל פרח כרובית וחותכים בעזרת סכין באמצע אבל לא עד הסוף (יוצרים מעין כיס)
  3. ממלאים כל פרח כרובית בכף מתערובת הבשר
  4. מכינים שתי קערות, אחת עם קמח והשניה מכניסים את הביצים עם המים ורסק העגבניות ומערבבים היייטב לאיחוד.
  5. טובלים את הפרחים בקערת הקמח ולאח"מ בקערת תערובת הביצים
  6. מטגנים בשמן עמוק עד להשחמה נאה ומוציאים על צלחת

הכנת הרוטב:

  1. מחממים סיר עם השמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה
  2. מוסיפים מים ואת יתר המצרכים ומערבבים הייטב לאיחוד
  3. מביאים לרתיחה ומוסיפים את הכרוביות שטיגנו
  4. מבשלים בסיר מכוסה על אש נמוכה במשך 30-40 דקות
  5. מוציאים ומתענגים
  6. ניתן להגיש לצד אורז לבן או כל מה שאוהבים

בהצלחה רבה ובתאבון

 

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art