בעיריית נהריה מעדכנים: יום הלימודים במוסדות החינוך נמשך כסדרו לאחר קיום הערכת מצב עם צה״ל. (אדיר לחקים)
מתכון לצלי כתף בירקות שורש מקורמלים
אוהבים לגוון בתבשילים לכבוד שבת קודש? קבלו מתכון לפרוסות צלי בקר המתבשלות עם שלל ירקות שורש מקורמלים, המעניקים מנה עיקרית בשרית הולמת ועסיסית
מתכון לצלי כתף בירקות שורש מקורמלים / שרה שבבו
המצרכים לצלי כתף בירקות שורש מקורמלים:
- נתח בשר טרי
- 2 בצלים
- 6 גזרים צבעוניים
- 2 שומר
- מספר בצלי שאלוט
- ראש שום טרי
- כרישה
- ענף טימין
- פלפל שחור
- מלח
- ½ כפית בהרט
- ¼ כפית קינמון
- 2 כפות סילאן
- 1 כף רכז רימונים
אופן ההכנה לצלי כתף בירקות שורש מקורמלים:
- תחילה מטגנים את נתח הבשר מכל הכיוונים בכדי לסגור אותו ומבשלים במשך שעה בסיר מכוסה.
- מקררים הייטב את הבשר ורק אז פורסים (כדאי לשמור בקירור לילה שלם ולאח"מ לפרוס)
- בסיר רחב מטגנים פרוסות בצל עד להשחמה
- מוסיפים גזרים צבעוניים, שומר, שום ושאלוט
- מאדים את הירקות יחד במשך חצי שעה
- מוסיפים את פרוסות הבשר ומתבלים (לפתוח את התבלינים עם 2 כפות שמן) מכסים במים + סילאן ורכז רימונים
- מוסיפים ענף טימין ופרוסות כרישה.
- מבשלים במשך שלוש שעות בסיר מכוסה על אש נמוכה ועד לקרמול התבשיל
- מגישים חם ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון