מבזקים +
תל אביב 24°c
באר שבע 21°c
חיפה 19°c
ירושלים 18°c
בית שמש 20°c
בני ברק 31°c
אשדוד 24°c
כ' חשון התשפ"ה | 21.11.2024
תל אביב 24°c
באר שבע 21°c
חיפה 19°c
ירושלים 18°c
בית שמש 20°c
בני ברק 31°c
אשדוד 24°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לחלה בצורת עוף במלית בשר

באווירת חג הפורים המתקרב ובא קבלו מתכון לחלה מעניינת ומקורית שהתחפשה לעוף, מתכון מוצלח במלית של תערובת בשר משובחת ומה שתקבלו בצלחת יהיה חלת עוף במלית בשר, נסו ולא תתאכזבו

מתכון לחלה בצורת עוף במלית בשר
חלה בצורת עוף צילום: נועם זיגדון

מתכון לחלה בצורת עוף במלית בשר / נועם זיגדון

המצרכים לחלה בצורת עוף במלית בשר:

לבצק:

כוס מדידה חד פעמית חמה

  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 2 כפות שמרים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • ½+2 כוסות מים פושרים
  • ¼ כוס שמן

למילוי בשר:

  • 1 ק"ג בשר טחון
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 עגבניות מקולפות וחתוכות לקוביות קטנות
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כוס צנוברים
  • 1 כף רכז רימונים
  • 1 כפית כמון
  • 1 כף שטוחה בהרט
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • ¼ כוס שמן
  • פלפל שחור
  • מלח

אופן ההכנה לחלה בצורת עוף במלית בשר:

הכנת הבצק:

  1. בקערה, מכניסים את כל מצרכי הבצק ומתחילים ללוש עד לקבלת בצק אחיד
  2. מניחים את הבצק בצד מכוסה בניילון ומגבת ומתפיחים במשך כשעה
  3. מורידים את האויר ומחלקים ל 4 כדורים: 1 כדור גדול במשקל 200 גרם, 2 כדורים בינוניים במשקל 120 גרם, 1 כדור קטן במשקל 70 גרם

הכנת המילוי:

  1. מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות
  2. מוסיפים את העגבניות והבשר ומטגנים תוך ערבוב תמידי עד שהבשר משנה את הצבע
  3. מוסיפים את הפטרוזיליה והצנוברים ומערבבים
  4. מוסיפים את הרכז רימונים ויתר המצרכים, מערבבים הייטב ומבשלים עם סיר מכוסה במשך כרבע שעה לספיגת טעמים 

אופן הכנת החלה הממולאת:

  1. לוקחים את הכדור הגדול ומרדדים לפיתה רחבה - ממלאים אותה בתערובת הבשר וסוגרים הייטב לצורת אליפסה ארוכה (הכדור הזה יוצר את הגוף) ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
  2. לוקחים את שני הכדורים הבינוניים ויוצרים מהם את צורת השוקיים, מניחים אותן בקצה מעט מתחת ללחמנייה שהנחנו על התבנית.
  3. את הכדור הקטן מגלגלים לרצועה ארוכה וחוצים אותה לשניים
  4. כל רצועה מניחים תחת הלחמניה הגדולה בקצה הנגדי מהשוקיים, מניחים את קצה הרצועה על הלחמניה ומקפלים מעט לקבל את צורת הכנף – ניתן לראות לפי התמונה.
  5. מעזרת מספרים יוצרים חריצים ברצועות לקבלת מראה של כנפיים
  6. בעזרת סכין חורצים חריץ עדין לאורך הלחמנייה
  7. מברישים בביצה טרופה ומפזרים פרג / שומשום ומכניסים לצנור שחומם ראש על 180 מעלות עד להשחמה נאה.
  8. מגישים ומתענגים

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art