עמית סגל: בפעם השביעית ברציפות: בנק ישראל הותיר את הריבית (4.5%) ללא שינוי.
מתכון לעוגיות במלית אצבעות שוקולד
מתכון הכי טעים שיש לעוגיות מגולגלות שוקולד במילוי אצבעות שוקולד, עוגיות שמתאימות במיוחד לזמנים מיוחדים או כשמתחשק לכם לפנק את הילדים
מתכון לעוגיות מושחתות במלית אצבעות שוקולד / שרה שבבו
אופן ההכנה לעוגיות במלית אצבעות שוקולד:
- 400 גרם קמח
- 3 כפות אבקת סוכר
- 3 כפות קקאו
- 1 כפית אבקת אפיה
- 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 100 מ"ל שמן
- 120 מ"ל חלב / מים לפרווה
למילוי:
- אצבעות שוקולד
- ממרח קינדר (ניתן להמיר בממרח שוקולד אהוב אחר)
הערה: מדובר על ממרח בטעם קינדר בכשרות הבד"ץ ולא קינדר רגיל.
אופן ההכנה לעוגיות מושחתות במלית אצבעות שוקולד:
- במיקסר מכניסים את כל המצרכים היבשים, החמאה והשמן ומעבדים הייטב
- כשהבצק מתחיל להתגבש מוסיפים חלב ומעבדים רק עד לאיחוד
- שומרים במקרר במשך כשעה.
- מחלקים את הבצק ל2 חלקים ומניחים על משטח מקומח
- מרדדים כל חתיכה של בצק למלבן גדול ומורחים בנדיבות ממרח קינדר (חלבה, נוטלה, שוקולד או כל ממרח שאוהבים)
- מניחים את אצבעות השוקולד לאורך הרולדה מאיפה שמתחילים לגלגל ומגלגלים לרולדה
- מסמנים חריצים רק על השכבה הראשונה של הרולדה כדי שהמילוי לא יתייבש
- מניחים את פס הרולדה על תבנית מרופדת בנייר אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות ואופים במשך 20 דקות
- מוציאים מהתנור, מצננים הייטב ומפזרים אבקת סוכר, חותכים לעוגיות ומתענגים על כל ביס
בהצלחה רבה ובתאבון