מבזקים +
תל אביב 18°c
באר שבע 14°c
חיפה 17°c
ירושלים 13°c
בית שמש 15°c
בני ברק 29°c
אשדוד 17°c
כ"ה כסלו התשפ"ה | 26.12.2024
תל אביב 18°c
באר שבע 14°c
חיפה 17°c
ירושלים 13°c
בית שמש 15°c
בני ברק 29°c
אשדוד 17°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לעוגת טחינה מצופה בשומשום

לכל חובבי העוגות המהירות: מתכון לעוגה בחושה, טעימה מאוד וקלה להכנה, עוגת טחינה ושקדים מצופה בשומשום | עוגה שמתאימה לכל עת ובמיוחד לצד כוס קפה או תה חם

מתכון לעוגת טחינה מצופה בשומשום
עוגת טחינה בציפוי שומשום צילום: ניצה בן ישי

מתכון לעוגת טחינה מצופה בשומשום / ניצה בן ישי

המצרכים לעוגת טחינה מצופה בשומשום:

הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק.

  • 2 ביצים
  • 5 כפות סוכר
  • 1 סוכר וניל (10 ג')
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • 1 כוס קמח
  • 3 כפות שקדים טחונים
  • 1 כף שומשום
  • 1 אבקת אפייה

לציפוי:

  • 1/2 כוס שומשום

אופן ההכנה לעוגת טחינה מצופה בשומשום:

  1. בקערה, מקציפים את הביצים (שלמות) עם סוכר וסוכר וניל.
  2. בזרם איטי מוסיפים את השמן, מיץ תפוזים, וטחינה גולמית  ומערבבים הייטב עד לאיחוד .
  3. בקערה נפרדת שמים קמח, שקדים טחונים, שומשום ואבקת אפייה ומערבבים יחד.
  4. מאחדים את שתי הקערות עד לקבלת בלילה אחידה
  5. מערבבים בעדינות,  חשוב לא לערבב יותר מידי כדי לא לפגוע במרקם העוגה
  6. משמנים את התבנית ומפזרים את השומשום (שמיועד לציפוי) בתחתית ובדפנות.
  7. יוצקים את הבלילה לתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך כ 35 דקות (עד שקיסם שננעץ יוצא יבש)
  8. מניחים את העוגה להצטנן מעט ואז אפשר להפוך אותה על מגש.

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art