נתב״ג: חיל האוויר ביקש לעצור המראות ונחיתות לכחצי שעה כנראה בעקבות זיהוי חשוד ורצון לטפל בו. ההמראות והנחיתות חזרו לשגרה כעת.
מתכון לעוגת טחינה מצופה בשומשום
לכל חובבי העוגות המהירות: מתכון לעוגה בחושה, טעימה מאוד וקלה להכנה, עוגת טחינה ושקדים מצופה בשומשום | עוגה שמתאימה לכל עת ובמיוחד לצד כוס קפה או תה חם
מתכון לעוגת טחינה מצופה בשומשום / ניצה בן ישי
המצרכים לעוגת טחינה מצופה בשומשום:
הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק.
- 2 ביצים
- 5 כפות סוכר
- 1 סוכר וניל (10 ג')
- 1/2 כוס שמן
- 1/2 כוס מיץ תפוזים
- 2 כפות טחינה גולמית
- 1 כוס קמח
- 3 כפות שקדים טחונים
- 1 כף שומשום
- 1 אבקת אפייה
לציפוי:
- 1/2 כוס שומשום
אופן ההכנה לעוגת טחינה מצופה בשומשום:
- בקערה, מקציפים את הביצים (שלמות) עם סוכר וסוכר וניל.
- בזרם איטי מוסיפים את השמן, מיץ תפוזים, וטחינה גולמית ומערבבים הייטב עד לאיחוד .
- בקערה נפרדת שמים קמח, שקדים טחונים, שומשום ואבקת אפייה ומערבבים יחד.
- מאחדים את שתי הקערות עד לקבלת בלילה אחידה
- מערבבים בעדינות, חשוב לא לערבב יותר מידי כדי לא לפגוע במרקם העוגה
- משמנים את התבנית ומפזרים את השומשום (שמיועד לציפוי) בתחתית ובדפנות.
- יוצקים את הבלילה לתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך כ 35 דקות (עד שקיסם שננעץ יוצא יבש)
- מניחים את העוגה להצטנן מעט ואז אפשר להפוך אותה על מגש.
בהצלחה רבה ובתאבון