מבזקים +
תל אביב 18°c
באר שבע 14°c
חיפה 17°c
ירושלים 13°c
בית שמש 15°c
בני ברק 29°c
אשדוד 17°c
כ"ה כסלו התשפ"ה | 26.12.2024
תל אביב 18°c
באר שבע 14°c
חיפה 17°c
ירושלים 13°c
בית שמש 15°c
בני ברק 29°c
אשדוד 17°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לעוגיות ריבה חלביות

נשנוש מתוק ואהוב על כל בני הבית, מתכון לעוגיות פרחים ממולאות בריבה והפעם בגרסה חלבית ומוצלחת

מתכון לעוגיות ריבה חלביות
עוגיות ריבה צילום: ניצה בן ישי

מתכון לעוגיות ריבה חלביות / ניצה בן ישי

המצרכים לעוגיות ריבה חלביות:

  • 250  ג' חמאה קרה
  • 1.5 כוסות אבקת סוכר
  • 2.5 כוסות קמח
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1/3 כוס מיץ תפוזים
  • קורט מלח

אופן ההכנה לעוגיות ריבה חלביות:

  1. בקערה, מכניסים את החמאה, אבקת הסוכר, הקמח ואבקת האפייה, מערבבים הייטב עד לקבלת בצק פירורים.
  2. מוסיפים את מיץ התפוזים וקורט מלח וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
  3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד, ומכניסים למקרר למשך שעה. (אפשר למקפיא לחצי שעה)
  4. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק למלבן גדול
  5. קורצים עוגיות - חלק שלמות וחלק עם פתח באמצע (את הפתח אפשר לעשות עם צנטר)
  6. מניחים בזהירות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  7. מומלץ להכניס את המגש למקפיא, כך העוגייה תשמור על צורתה אחרי האפייה
  8. מכניסים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות ואופים במשך 12 עד 15 דקות, עד לקבלת צבע זהוב  
  9. מוציאים מהתנור ומצננים, מורחים ריבת תות על העוגייה השלמה ומעליה מניחים עוגיות עם פתח.
  10. מפזרים על העוגיות אבקת סוכר
  11. מכניסים לקופסא אטומה ומתענגים בכל פעם שמתחשק לנשנש משהו מתוק

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art