מבזקים +
תל אביב 18°c
באר שבע 14°c
חיפה 17°c
ירושלים 13°c
בית שמש 15°c
בני ברק 29°c
אשדוד 17°c
כ"ה כסלו התשפ"ה | 26.12.2024
תל אביב 18°c
באר שבע 14°c
חיפה 17°c
ירושלים 13°c
בית שמש 15°c
בני ברק 29°c
אשדוד 17°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לסמבוסק במלית בצלים וחומוס

תוספת או מנה בפני עצמה: מתכון לסמבוסק עסיסי ומשובח במלית בצלים וחומוס, בהגשה לצד עגבניות מרוסקות וביצה קשה תקבלו מנה משביעה ומלאת עניין

מתכון לסמבוסק במלית בצלים וחומוס
סמבוסק חומוס צילום: רפאל דדוש

מתכון לסמבוסק במלית בצלים וחומוס / רפאל דדוש

המצרכים לסמבוסק במלית בצלים וחומוס:

למלית:

  • 3 כוסות גרגירי חומוס (לאחר השרייה של 24 שעות במים וכפית סודה לשתיה)
  • 4 בצלים בינוניים קצוצים
  • פפריקה מתוקה
  • פפריקה חריפה
  • כרכום
  • כמון
  • מלח
  • שום

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח
  • 1 כף שטוחה שמרים
  • 1 כף סוכר
  • 1/4 כוס שמן
  • 1.5 כפיות מלח
  • 2 + 1/4 כוסות מים (שהתבשל בהם החומוס)

אופן ההכנה לסמבוסק במלית בצלים וחומוס:

הכנת המלית:

  1. מרתיחים את החומוס עד כדי ריכוך ומקררים, מעבירים את גרגירי החומוס לקערה ומועכים (את המים שהחומוס התבשל בהם שומרים לבצק לאחר קירור)
  2. מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצלים עד להשחמה מוסיפים כ 3 כוסות מהחומוס המעוך ומוסיפים תבלינים: פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, כרכום,  כמון, מלח ושום
  3. מערבבים הייטב לאיחוד  

הכנת הבצק:

  1. בקערה מערבבים הייטב את כל מצרכי הבצק עד לקבלת בצק אחיד
  2. מניחים את הבצק למנוחה במשך כשעה
  3. לאחר שעה מרדדים מהבצק מלבן גדול של כ3- 4 מ"מ וקורצים עיגולים,
  4. ממלאים כל עיגול מהמלית ומהדקים בשוליים בעזרת מזלג
  5. מטגנים את הסמבוסק בשמן חם מאוד עד להשחמה
  6. מגישים לצד עגבניות מרוסקות ומתענגים

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art